© Haber Acıpayam 2022

Vasiyetle yapılan ilk düğünün ardından Afrika'dan üç gelin geldi

Fildişi Sahili'nde hayatını kaybeden babasının vasiyeti üzerine Afrikalı kızla evlenen Denizlili genç esnaf, 2 yıl sonra baldızını, şimdi de gelinin arkadaşını kente gelin olarak getirdi. Denizlili damat Ali Kara, Afrika’dan gelen Ninna İnes Gbe ile Türk ve Afrika geleneklerinin bir arada olduğu düğünle hayatını birleştirdi.

Denizlili iş adamı Himmet Kara, 2018 yılında ailesiyle birlikte plastik malzeme ticareti yapmak için Afrika ülkesi Fildişi Sahili'ne yerleşti. Himmet Kara ve oğlu Ali Kara, burada sivrisinek ısırması nedeniyle rahatsızlandı. Sıtma teşhisi konulan baba Kara, yapılan tüm müdahalelere rağmen hastanede kurtarılamadı. Hastalık nedeniyle Fildişi Sahili’nde bir süre tedavi gören aileye tedavi sürecinde Türkiye’den giden iş adamları ve oranın yerlilerinden Zeynep Vanessa Koudiao (24) yardımcı oldu. Baba Himmet Kara 2 buçuk ay sonra vefat etti. Baba Kara, vefatından önce ise oğlunun hastalığı sırasında kendisine yardımcı olan kızla evlenmesini vasiyet etti. Murat Kara, 2019 yılında Zeynep Vanessa Koudiao’yu Türkiye’ye getirerek evlendi.

Afrikalı Zeynep 2021 yılında ablası Meryem’i evlendirdi
Aradan geçen 2 yılın ardından Zeynep Vanessa Koudiao’nun 34 yaşındaki ablası Somala Marıe Jeanne Ehoue da Denizli’de yaşayan 36 yaşındaki İlhan Bat ile tanıştı. 2021 yılında İlhan Bat ile Marıe Jeanne Ehoue dünyaevine girerek imzalarını attılar. Marıe Jeanne Ehoue’ya Türkiye’de bulunan yakınları Meryem ismini verdi.
Babasının vasiyetini yerine getiren Murat Kara’nın ardından kardeşi Ali Kara da iş için gittiği Fildişi Sahili'nde yengesi Zeynep Vanessa Koudiao’nun arkadaşı Ninna İnes Gbe ile tanıştı. Bir süre sonra evlilik kararı alan çift, Türkiye’ye dönmek üzere hazırlık yaptı. Aile diğer gelinlere seçtiği Türk isimlerinden sonra Ninna İnes Gbe’ye ise ‘Leyla’ adını verdi. Geçtiğimiz şubat ayında nikahlanan Ali Kara ile Leyla Ninna İnes Gbe dünyaevine girerek imzalarını attı.

“İki yörenin de dansını, oyununu oynadık”
Dünyaevine giren çift için hazırlanan Türk düğününde Afrika’dan gelen misafirler doyasıya eğlendi. Dans eden çift, ardından birbirine pasta yedirdi. Türk düğününde oynamaya çalışan gelin bir anda Fildişi Sahili’nden gelen arkadaşlarının açtığı yöresel müziklerle davetlilere yöresel danslarını sergiledi. Afrikalı gelin ardından Denizli’nin Tavas zeybeğini oynadı. Damat Ali Kara, “Şubat ayında evlendik, nikah kıydık. Müslüman olarak Leyla ismini verdik. Bugün de gelinlik giydi, düğünümüzü gerçekleştirdik, çok mutluyuz. İki yörenin de dansını, oyununu oynadık, kendi dansımızı da yaptık” dedi.

“Afrika’da bir ailemiz var, onların da Türkiye’de bir aileleri var”
Afrika’dan gelin gelen Ninna İnes Gbe’in manevi annesi Momboye François, “Aileye çok teşekkür ediyorum, çocuklarımızı buraya getirdiler. Bugün çok güzel geçti, herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Damadın annesi Meryem Kara ise, “Afrika’da bir ailemiz var, onların burada Türkiye’de bir aileleri var. Artık eskidendi köyden kız geldiği zaman farklı olurdu. Artık biz ülkeler arası açıldık. Afrika gibi bir yerden güzel insanlarla, güzel kızlarımızı getirdik. Herkes mutlu, Allah ömür boyu mutluluk, bereket versin” diye konuştu.
Düğün sonunda Fildişi Sahili’ne özgü yöresel dans olan özgürlük ve barış dansı gerçekleştirildi.

İlginizi Çekebilir

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

TÜM HABERLER