© Haber Acıpayam 2022

Uçak seyahatlerinden önce aşısız ve korona virüs atlatmamış vatandaşlar PCR testi verecek

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla, korona virüs tedbirleri kapsamında “Uçak Seyahatlerinde PCR Testi Uygulaması” konulu yazısına göre aşısız ve virüse yakalanmamış olan vatandaşlar için uçak yolculuklarından 48 saat öncesine ait negatif PCR testi istenmeye devam edecek.

Denizli Valiliği’nce 2 nolu Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı kapsamında Vali Ali Fuat Atik başkanlığında, toplantı gerçekleştirildi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararda, İçişleri Bakanlığı’nın 15 Ocak 2022 tarihli ve PCR Test Zorunluluğu yazısına istinaden alınan 01 Karar Nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı, Sağlık Bakanlığının 15 Ocak 2022 tarihli ve 149-83 sayılı yazısında belirtilen güncellemeler doğrultusunda yeniden düzenlenen İçişleri Bakanlığı’nın 16 Ocak 2022 tarihli ve “Uçak Seyahatlerinde PCR Testi Uygulaması” konulu yazısına istinaden düzenlendi.

Alınan kararda şu ifadelere yer verildi:
“PCR Testi ile tarama yapılmasına devam edilmesi gerekenler; Huzurevi, bakımevi, sevgi evleri ile ceza ve tevkif evlerinin aşısız veya son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş çalışanları, belirlenen durumlarda ceza ve tevkif evlerindeki tutuklu ve hükümlüler, yurt dışına seyahat edecek kişiler (seyahat edilecek ülkenin belirlediği kurallar doğrultusunda), aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden uçak ile şehirlerarası seyahat edecekler.”

“PCR Testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığı değerlendirilenler; Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapmakta olan personel (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli ve benzeri), Tüm kamu ve özel işyerlerinde çalışanlar, Kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişiler olarak belirlenmiştir.”

“Bu çerçevede; Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerin yurt içinde uçakla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için azami 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi istenilmesine devam edilmesine, havayolu yolcu taşımacılığı yapan firmalarca uçağa kabul öncesinde HES kodu üzerinden aşılı, geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulamasının yapılmasına, hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmemesine, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, oy birliğiyle karar verilmiştir.”

İlginizi Çekebilir

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

TÜM HABERLER