© Haber Acıpayam 2022

Pamukkale’de termal su debisi 30 yılda 3’te 2 azaldı

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ve kentin önemli turizm merkezi Pamukkale’de DSİ ölçümlerine göre jeotermal sistemdeki termal su kaynaklarının toplam debisi 1993 yılında 450 litre/saniye iken günümüzde 150 litre/saniyeye düştü.

Beyaz Cennet olarak da adlandırılan ve UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Pamukkale Travertenleri her yıl binlerce yerli ve yabacı turisti ağırlıyor. Bölgede önemli turizm destinasyonları arasında yer alan ve kentin turizm merkezi Pamukkale’nin sürdürülebilirliği tehdit altında. Devlet Su İşleri (DSİ) ölçümlerine göre elde edilen verilere göre bölgedeki termal su debisi son 30 yılda 3’te 2 azaldı.

1993 yılında Pamukkale Jeotermal Sistemindeki termal su kaynaklarının toplam debisi saniyede 450 litre olarak ölçülürken, günümüzde ise saniyede 150 litrelere kadar düştüğü belirlendi. Su kaynaklarındaki azalmanın ise birkaç nedeni olduğunu belirten uzmanlar, jeotermal enerji üretim tesislerinin çoğalması, tarımsal sulama ve bölgedeki işletmelerin temel etken olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

TÜM HABERLER