© Haber Acıpayam 2022

Müftü Aşık; “Dualarınız depremzedelere de yer verin”

 Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Berat Kandilinde yapılacak dualarda depremzedeler de depremde hayatını kaybedenlere de yer verilmesini tavsiye etti.

Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Müftü Aşık, “Hz. Peygamberin önemine atfen buyurduğu hadis-i şeriflerde Allah’ü Teala’nın af ve mağfiretinin had safhaya ulaşacağı bir gece olduğunu haber verdiği Berat Gecesine adını veren berat; suç, ceza ve hastalıktan kurtulma manalarına gelir. Hz. Peygamberin çokça ibadet edilmesini tavsiye ettiği bu gecede beni Kelb kabilesinin koyunlarının sırtlarındaki tüyler sayısınca müminin af edileceğini beyanla kesretten kinaye isteyen herkesin affedileceğini ifade ettiği Berat Gecesi, inşallah iyi değerlendiren kullar için çok önemli bir fırsat olup, manevi manada huzur ve gönül rahatlığına bizleri ulaştıracak ve bilerek, bilmeyerek işlediği günahların affına vesile olacaktır. Asrın felaketi olarak adlandırılan ve ülkemizin 11 ilinde etkili olan deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın da hatırlanarak dualarımızda onlara da yer verilmesi, aziz şehit ve gazilerimize dua edilmesi bu gecede bizimde hayrımıza vesile olacaktır. Bu gece vesilesi ile Cenab-ı Hakk’tan her türlü felaketten ülkemizi ve milletimizi korumasını yine yüce Allah'tan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

TÜM HABERLER