© Haber Acıpayam 2022

Jandarma trafiği havadan denetliyor

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, trafik kazalarının azaltılabilmesi ve sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun en üst seviyede tutulabilmesi için yoğunlaştırılmış şekilde drone ile trafik kontrolleri yapıyor.

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik ekipleri, aylık 50 saatin üzerinde drone ile havadan trafik denetimleri düzenliyor. Uygulama noktasına yaklaşık 3 kilometre uzaklığa kadar tespit yapabilen drone sayesinde seyir halinde iken cep telefonu kullanan, emniyet kemeri takmayan, hatalı sollama yapan ve şerit izleme kurallarına uymayan sürücüler tespit ediliyor. İhlale ait fotoğraflama ve ya video kaydı hatalı sürücülere uygulama noktalarında bildirilerek gerekli cezai işlem uygulanıyor.

İl Jandarma Komutanlığınca yapılan yazılı açıklamada, “Drone ile emniyet kemeri takmadığı veya cep telefonu ile seyir halinde görüşme yaptığı tespit edilen birçok sürücünün, kontrol noktasındaki jandarma trafik ekibini görmesi sonrasında seyir halinde iken emniyet kemerini taktığı ve cep telefonu ile görüşmesini sonlandırdığı tespit edilmiştir. Bu sürücülere, drone ile yapılan kural ihlaline göre cezai işlemin uygulanmasının yanında, emniyet kemerinin ölümleri ön koltukta oturanlar için yüzde 50, arka koltukta oturanlar için yüzde 65 oranında azaltan güvenlik sistemi olduğu, cep telefonu ile görüşmenin kaza yapma riskini normal şartlara göre dört kart, mesajlaşmanın 23 kat artırdığı anlatılmaktadır” denildi.

İlginizi Çekebilir

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

TÜM HABERLER