© Haber Acıpayam 2022

Göğüsten gelen kan akıntısı tümörü ortaya çıkardı

Denizli’de göğsünden kan akıntısı gelen ve bir türlü tanısı koyulamayan hasta, Özel Cerrahi Hastanesi’nde yapılan tetkikler sonucu öğrendiği tümöründen kurtuldu.

Denizli’de yaşayan 43 yaşındaki H.D. göğsünden gelen kan akıntısını görünce apar topar bir sağlık kuruluşuna gitti. Yapılan tetkiklere rağmen bir türlü tanısı konulamayan hasta, sonrasında Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’ne başvurdu. İlk incelemede şüpheli duruma rastlayan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Pekdemir, yaptığı biyopsi ile hastanın sağ göğsünde tümör tespit etti. Yapılan görüşmeler sonucu hastanın ameliyatı gerçekleştirildi. Hastanın göğsü boşaltılırken, eş zamanda da Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Uzmanı Op. Dr. Kenan Akbaş tarafından implant uygulaması yapıldı. Operasyon sonucunda hasta, erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu.

“Hastanın Tüm Meme Dokusu Çıkarıldı”
Op. Dr. Mehmet Pekdemir operasyon hakkında bilgi vererek, “43 yaşındaki kadın hastamız, sağ meme başında kısmi bir kanlı akıntı şikâyetiyle birkaç sağlık merkezine başvurmuş. Belirli bir patoloji tespit edilemediği için sonuç elde edilememiş. Hastanın bize olan muayenesinden sonra kuşkulu veriler tespit ettik. Bu nedenle hastaya biyopsi uygulandı. Biyopsi sonunda süt kanallarından henüz ilerlememiş ama yaygın görünen bir meme tümörü keşfedildi. Erken evre olması nedeniyle hastanın tüm meme dokusunun alınmasının ardından estetik ve plastik cerrahinin eşliğiyle hastaya eş zamanlı olarak implant ile onarımına karar verildi. Hastanın tüm meme dokusu çıkarıldı ve ardından plastik cerrahinin eşliğiyle meme onarımı yapıldı ve hasta sağlığına kavuştu. Burada en önemli olan konu erken teşhis oldu. Hastamız artık düzenli takiple hayatını güzelce yaşayabilecek” dedi.

Op. Dr. Kenan Akbaş ise mastektomi sonrası meme onarımından bahsederek, “Hastamıza sağ göğsünde tümör olması nedeniyle genel cerrahi uzmanımız Op. Dr. Mehmet Pekdemir tarafından meme tamamen boşaltıldı. Bizde eş zamanlı olarak meme protezi kullanılarak meme oranımı yapıldı.” diye konuştu.

Teşekkürlerini sunan hasta H. D., “Sağ göğsümün ucundan gözyaşı şeklinde kan geliyordu. Birkaç doktora gittim sonuç alamadım, en son Dr. Mehmet Pekdemir’e geldim. Dr. Mehmet Pekdemir tarafından meme kanseri tanısı koyuldu, ameliyatımı oldum. Ameliyatım başarılı bir şekilde geçti. Sonra eş zamanda Dr. Kenan Akbaş tarafından protez takıldı. Bu süreçte ilgilenen, destek veren başta Dr. Mehmet Pekdemir ve Dr. Kenan Akbaş olmak üzere, hemşirelere ve personellere de çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

TÜM HABERLER