En özel sergi 30 Mayıs’ta kapılarını kapatıyor
ACIPAYAM“Kaçırmayın!”Denizli Büyükşehir Belediyesinin cam boncuktan seramiğe, kağıt rölyeften tel kırmaya 53 farklı branşta verdiği ücretsiz kurslarda eğitim alan 1.185 kursiyerin binlerce eserinin beğeniye sunulduğu en özel sergi 30 Mayıs’ta kapılarını kapatıyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin “Geçmişin Altın İzleri El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu" temasıyla sunduğu 7. Karma Sergi büyük beğeni toplarken, 53 farklı branşta eğitim alan bin 185 kursiyerin 5 bin adet eserinin yer aldığı sergi 30 Mayıs’ta kapılarını kapatacak. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam eden sergide cam boncuktan seramiğe, kağıt rölyeften tel kırmaya, sır üstü porselen dekorlamadan soğuk seramik çiçek yapımına kadar 5 bin eserbeğeniye sunulurken,el emeği göz nuru yapıtlarını satma imkanına da kavuşan kursiyerler ev ekonomilerine de katkıda bulunabiliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi DENMEK ve Genç Denizli projesi kapsamında ortaya konan binlerce eser 30 Mayıssaat 19.00’a kadar görülebilecek.
Başkan Çavuşoğlu kursiyerleri yalnız bırakmıyor
Sergiyi ziyaret ederek kursiyerleri yalnız bırakmayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 45 eğitmen ve bin 185 kursiyerle el emeği göz nuru binlerce eserin ortaya konduğu serginin çok özel olduğunu söyledi. Sergiye emek veren herkese teşekkür eden Başkan Çavuşoğlu, “Türk el sanatlarının gelişmesinin yanında vatandaşlarımızın sosyalleşmelerine, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmasında önemli rol oynayan, özellikle kadınlarımız için de oldukça yararlı olan kurslarımızda ortaya çıkan binlerce eser beğeniye sunuldu. Tüm halkımızı 30 Mayıs’a kadar el emeği göz nuru güzel eserleri görmeye davet ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.