DSİ'den çiftçiye büyük destek
ACIPAYAMTarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, çiftçilerin kazancını artırmak ve ülke ekonomisine katkı sunmak amacıyla çalışmaya devam ediyor.
Toplulaştırma çalışmaları ülke tarımı için düşünüldüğünden büyük bir öneme sahip olduğu görülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında parseller büyütülür, her parsel yola ve suya kavuşturulur. Kamu yatırımı ve sulama yatırımı maliyetleri düşer ve modern sulama metotlarının uygulanması kolaylaşır. Ulaşım maliyetleri azalır, yakıt tasarrufu sağlanır. Maliyetlerdeki azalma ve verimdeki artış sayesinde çiftçinin geliri yükselir.
Tavas ilçesine bağlı 3 mahalle tapusuna kavuştu
Tapuların düzenlenen törenle vatandaşlara teslim edildiğini söyleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “DSİ 21. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Denizli Acıpayam ve Barza Ovası Arazi Toplulaştırma ve TİGH projesi kapsamında tescili tamamlanan Tavas ilçesine bağlı Çağırgan, Bahçeköy ve Horasanlı Mahallelerinde toplulaştırma sonucunda oluşan yeni tapular Tavas Belediye Başkanlığında düzenlenen tapu teslim töreni ile vatandaşlarımıza teslim edilmiştir" dedi.
Projede 3 mahallede yaklaşık 3 milyon 480 bin TL yatırım yapıldığını söyleyen Yıldız, "Proje kapsamında bulunan bu üç mahallede 2079.49 hektar alanda yürütülen projede eski parsel sayısı 8 bin 549’dan, toplulaştırma sonrası yeni parsel sayısı 4 bin 131’e düşmüş, toplulaştırma oranı da yüzde 51 olarak gerçekleşmiştir. İlgili mahallelerde bugüne kadar 2020 yılı fiyatlarına göre 3 milyon 480 bin TL yatırım yapılmış, yapılan yatırım sonucunda 1 milyon 670 bin TL/Yıl ekonomik fayda sağlanması hedeflenmekte olup projeden 9 bin 904 malik yararlanmıştır” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.