Denizli'den yılın ilk 7 ayında 3,4 milyonluk tekstil makinesi ihraç edildi
ACIPAYAMDenizli İhracatçılar Birliği (DENİB), 4. Ege Tekstil, Konfeksiyon Makinaları, Tekstil Kimyasalları ve Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarında tekstil makineleri sektörüne yönelik alım heyeti organizasyonu gerçekleştirdi.
23-26 Ağustos 2023 tarihlerinde Denizli’de düzenlenen 4. Ege Tekstil, Konfeksiyon Makineleri, Tekstil Kimyasalları ve Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarında Denizli İhracatçılar Birliği organizasyonunda alım heyeti programı düzenlendi. Alım heyeti programı kapsamında, Pakistan ve Özbekistan’dan gelen 40 kişilik heyet 25 Ağustos 2023 tarihinde tesis ziyaretlerinde bulundu. Sonrasında ise heyet, Denizli İhracatçılar Birliği hizmet binasında ağırlandı.
Tekstil makineleri sektörüne yönelik düzenlenen alım heyeti programı hakkında değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, şunları söyledi:
“Bildiğiniz üzere 2022 yılında makine ve aksamları ihracatı yüzde 40’a varan artışla en dikkat çeken sektörlerimiz arasında yer alarak 77,3 milyon dolar seviyesine ulaştı. Sektörün toplam ihracatımızdaki payının güncel verilere göre yaklaşık yüzde 2 olduğunu görüyoruz. 2022 yılında makine ve aksamları sektöründen 310 Denizlili firmamız 106 ülkeye ihracat yaptı. 2023 yılı Ocak-Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,3 oranında artışla 43,7 milyon dolar makine ihracatı gerçekleşti. Makine ve aksamları sektörünün alt gruplarından biri olan tekstil makineleri sektöründe ise 2022 yılında ilimizden 8,3 Milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirildi. 2021 yılına göre yüzde 12,4 oranında artış yaşandı. En fazla ihracat gerçekleştirilen ilk 3 ülke yüzde 42 payla Mısır, yüzde 30 payla Pakistan ve yüzde 12,5 payla Özbekistan olarak sıralandı”
2023 yılı Ocak-Temmuz döneminde, tekstil makineleri sektöründe Denizli’den 3,4 milyon değerinde ihracat yapıldığını açıklayan Memişoğlu, “ İlk 3 ülke sırasıyla Mısır, Özbekistan ve Rusya oldu.
Denizli İhracatçılar Birliği olarak, tekstil makinelerine yönelik olarak fuarın ikinci gününde gerçekleştirdiğimiz alım heyeti organizasyonu kapsamında, 13 katılımcı firmamız ile Pakistan ve Özbekistan’dan davet edilen 40’a yakın satın alımcıyı bir araya getirdik. Misafirlerimiz alım heyeti organizasyonu sonrasında tesis ziyaretleri yaparak, hizmet binamızda ağırlandı. Bu kapsamda, karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunularak, ikili işbirliği fırsatları değerlendirildi. Üyelerimiz ve uluslararası alıcılar arasındaki yakın temasın bilincinde olarak sürdürülebilir ihracat hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi
Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.
Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı
Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.