© Haber Acıpayam 2022

Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi sıkı denetim

Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.

Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Ramazan bayramı öncesinde denetimlerini sıkılaştırdı. Ramazan Bayramı öncesinde tüketimi yoğun olan; çikolata, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, unlu mamuller başta olmak üzere tüm ürünlerle ilgili olarak üretim/satış yerleri ile toplu tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık verildiği belirtildi. Denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Halkımızın güvenilir gıdaya erişimi için İl ve İlçe Müdürlüklerimizde aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.

"Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir"
Bayram öncesi ve bayram sürecinde denetimlerin artarak devam edeceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Beslenme insan yaşamının ilk önceliklerinden biridir. İyi ve sağlıklı beslenme ise güvenilir gıda ile mümkündür. İlimizde üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenirliliğine yönelik denetimler il bazında hazırlanan aylık denetim programları çerçevesinde yürütülmektedir. Halkımızın güvenilir gıdaya erişimi için İl ve İlçe Müdürlüklerimizde aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığının yeni bir dönem başlattığını ve özellikle taklit-tağşiş hususlarında çok etkin kontrol yapıldığını belirten İl Müdürü Şakir Çınar; "Vatandaşlarımızın güvenilir gıda ile ilgili merak ettikleri hususlara internet sitesinden ulaşılabileceğini söyledi. Bu sitede 'Gıda Kamuoyu Duyurusu' sekmesi tıklandığında iki kategoride 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' ile 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' başlıkları altında yapılan duyurular da görülebilmektedir. Vatandaşlara bu uygulamaya ilgi göstermeleri konusunda çağrıda bulunarak "Onları sürecin içinde daha çok görmek istiyoruz" diye konuştu.

"En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir"
En büyük gıda denetçisinin halkın kendisi olduğunu her zaman vurguladıklarına işaret eden İl Müdürü Çınar, "Tüketici olarak hepimize görev düşmektedir. Tüketicilerimizin gıda etiketlerini dikkatli okuması, şikayet, öneri ve ihbarlarını Bakanlığımızın Alo 174 Gıda Hattına iletmeleri her zaman büyük önem arz etmektedir. Çiftlikten çatala, tarladan sofraya gıda güvenliği ilkesiyle çalışan Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda ile ilgili bütün resmi kontrolleri ve denetimleri aralıksız yürütmektedir. Vatandaşlarımızın karşılaştıkları herhangi bir problemi, İl/İlçe Müdürlüklerimize iletmeleri halinde denetimlerin hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğini ve gerekli tedbirlerin alınacağını söyleyerek tüm halkımıza hayırlı bayramlar" dedi.

İlginizi Çekebilir

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

TÜM HABERLER