© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de Hocalı şehitleri törenle anılacak

 Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarihe kara bir leke olarak geçen Hocalı Soykırımı'nın 31. yıldönümünde de anma programı düzenleyecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 1992'de, 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 83'ü çocuk olma üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Soykırımı'nın 31. yıldönümünde de anma töreni düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesinin 2016 yılında kente kazandırdığı Karahasanlı Mahallesi Ali Marım Bulvarı'ndaki Azerbaycan-Karabağ Parkı’nda bulunan Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenecek anma programı 26 Şubat 2023 Pazar günü saat 11.00'de yapılacak. Hocalı şehitleri anısına konulacak çelenk ve saygı duruşunun ardından Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı okunacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 31 yıl önce Hocalı’da yaşanan soykırımın tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini ifade ederek, "31 yıl önce Azerbaycanlı kardeşlerimizin Hocalı'da maruz kaldıkları soykırımın acısını yüreklerimizde hissetmeye devam ediyoruz. Tüm dünya bu zulme sessiz kaldı, bu soykırımın sorumluları adalet önünde hesap vermelidir” dedi.

“Şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkıyoruz”
26 Şubat 1992'de yaşanan soykırımı unutturmamak için gayret ettiklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Hocalı’da yaşananları unutmak asla mümkün değil. Bu soykırımın unutulmaması için, Azerbaycan’la bir millet ve kardeş olduğumuzu, acılarını hissettiğimizi göstermek ve Azerbaycanlı şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için düzenlediğimiz anma programına tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum" diye konuştu.

Hocalı Soykırımı
26 Şubat 1992'de Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı'ya Ermeniler tarafından, düzenlenen saldırıda, 106’sı kadın, 83’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere, toplam 613 Azerbaycan vatandaşı katledildi. Gece karanlığında yapılan katliam, 26 Şubat'tın ilk ışıklarıyla insanlık tarihine kara bir leke olarak yazıldı. Sivillerin toplu olarak katledildiği, işkence ve insanlık dışı muamelelere maruz bırakıldığı, o dönemde çekilen görüntüler ve katliamdan sağ kurtulanların anlattıkları tarihe kanlı harflerle geçti.

İlginizi Çekebilir

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

TÜM HABERLER