© Haber Acıpayam 2022

“Denizli kazanacak”

Büyükşehir’den 17 ilçeye 133 ton Macar fiği tohumu desteği Macar fiği tohumu destek müracaatları başladıDenizli Büyükşehir Belediyesinin 17 ilçede yüzde 50 hibe ile destekleyeceği 133 tonluk Macar fiği tohumuiçin çiftçilerin müracaatları başladı. Kırsala verdikleri destekten çiftçi ve üreticinin kazandığını vurgulayan Başkan Zolan dolayısıyla bundan da Denizli’nin ve ülkenin kazançlı çıkacağını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayvancılık yapan üreticilerin maliyetlerinin düşürülmesinde büyük etkisi olan Macar fiği bitkisinin tohumu için Tarım ve Orman Denizli İl Müdürlüğü ile geçen ay protokol imzalamıştı. Protokolün ardından Denizli Büyükşehir Belediyesinin söz konusu desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler için müracaatlar başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin yüzde 50 hibe ile destek vereceği projeden Acıpayam, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Serinhisar ve Tavas ilçelerindeki bin 330 üretici faydalanacak. Toplam 133 ton sağlanacak tohum desteği için çiftçiler müracaatlarını 10 Ağustos 2023’e kadar bağlı bulundukları ilçelerin tarım müdürlüklerine yapacak. Başvuruların ardından yapılacak inceleme sonrası tohum dağıtım işlemleri başlayacak. Toplam 133 ton Macar fiği tohumunun 17 ilçedeki toplam 13.300 dekar alana ekilmesi öngörülüyor.

 

Üreticinin maliyeti düşecek

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, üretmenin çok kutsal bir iş olduğunu belirterek, tarım ve hayvancılık desteklerinin her geçen gün artarak sürdüğünü söyledi. Kırsala verdikleri destekten çiftçi ve üreticinin kazandığını dolaysıyla bundan da Denizli’nin ve ülkenin kazançlı çıktığını vurgulayan Başkan Zolan, “Bu projemizle hayvancılıkla uğraşan insanımızın kaba yem ihtiyacı karşılanacak ve yem maliyeti düşecek. Kendi yemini sağlayan üreticimizin maliyeti düşecek ve daha çok kazanacak” dedi. Çiftçi ve üretici desteklerinin süreceğini kaydeden Başkan Zolan, projenin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

TÜM HABERLER