© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den farkındalık eğitimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi yürütme kurulu çok önemli bir farkındalık eğitimine imza attı. Engelli çocuk anne ve babalarına yönelik hazırlanan ‘Çocuklarda Cinsel İstismar’ konulu farkındalık eğitimini Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi yürütme kurulu üyesi Pamukkale Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Bölümünden Psikiyatr Dr. Ahmet Büber verdi. Dentaş Özel Eğitim Uygulama Okulu DOÇEM’de düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör,  Engelliler Meclisi yürütme kurulu üyeleri, İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu, Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu’nda öğrenim gören çocukların velileri ve davetliler katıldı. Psikiyatr Dr. Ahmet Büber farkındalık eğitiminde engelli çocuk annelerine yönelik “Çocuklarda Cinsel İstismar” hakkında bilgiler verildi. Çocukların hayatın her anında yalnız kalmamaları ve böyle bir durum ile karşılaşmaları durumunda nasıl bir yol izlemeleri gerektiği Psikiyatr Dr. Ahmet Büber tarafından anlatıldı. Anneler akıllarına takılan soruları Dr. Büber’e sorarak merak edilen soruların yanıtlarını aldı.

 

“Nerede ne ihtiyaç varsa, yerine getirmeye çalışıyoruz”

 

Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci burada yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin çok önemli bir farkındalık programına imza attığını ifade ederek, “Kent Konseyi gönüllülük esasına göre çalışan bir kuruluş. Görevli arkadaşlarımız kendi vakitlerinden, özel hayatlarından sizler için fedakarlık yapıp buraya vakit ayıran arkadaşlarımız. Engelliler Meclisi Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Nerede ne ihtiyaç varsa, toplumdan gelen talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Sağ olsun Ahmet hocam da bugün sizin için hiçbir karşılık beklemeden, sizleri dinlemek ve faydalı olmak için geldi. İnşallah bu eğitim faydalı olmuştur” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

TÜM HABERLER