Büyükşehir ölümcül BVD/MD hastalığıyla mücadele ediyor
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, büyükbaş hayvanlarda görülen ölümcül BVD/MD hastalığına karşı başlattığı aşılama projesinde Kale ilçesinde yer alan 2.500 büyükbaş hayvanın ilk doz aşı uygulamasını tamamladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kale ilçesindeki büyükbaş hayvanlarda görülen BVD/MD (Bovine Viral Diarrhea/Mucosal Disease) hastalığı ile mücadele kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliğinde başlatılan proje kapsamında Kale ilçesinde 217 işletmede yer alan toplam 2.500 büyükbaş hayvanın ilk doz aşılarını gerçekleştirdi. Görevli veterinerlerin 217 işletmede yerinde gerçekleştirdiği aşılama uygulamasına Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Atmaca ve beraberindekiler eşlik etti.Söz konusu aşılama ile sürüye yeni virüs girişinin önleneceğine işaret edilirken, BVD/MD riski de azaltılacak. Hastalığın bulunduğu bölgelerin kontrol altına alınması ve yayılmasının önlenmesi için Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü projede, ilk etapta 2500 ilk doz aşı 2.500 büyükbaş hayvana uygulanırken, ikinci doz aşının 3 hafta sonra gerçekleştirileceği ifade edildi.
“Üreticilerimizin derdine derman olmak için çalışıyoruz”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin dört bir tarafında üreticilerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda gayret ettiklerini, Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalara aralıksız devam edeceklerini belirtti. Kale ilçesinde yer alan büyükbaş hayvan işletmelerinde ilk doz aşılanmanın tamamlandığını ifade eden Başkan Zolan, “Salgın, hastalık olmasın istiyoruz. Üreticilerimizin derdine derman olmak için çalışıyoruz. 2.500 büyükbaş hayvanın ilk doz aşıları yapıldı. Üretime katkımız olsun, insanlarımız daha da mutlu olsun istiyoruz. Üreticimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi
İlginizi Çekebilir
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.