Büyükşehir mera ıslah çalışmalarını tamamladı
ACIPAYAMDenizli’de kırsal alanlarda üretimi artırarak çiftçinin ve üreticinin daha çok kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla tarım ve hayvancılıkta büyük destekler veren Denizli Büyükşehir Belediyesi,bu yıl 11 ilçede hayata geçirdiği 12 bin dekarlık mera ıslahını tamamladı. Geçen yıl 4 ilçede 6 bin 350 dekar mera alanında ıslah çalışması yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi,bu yıl Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde yaptığı mera ıslah projesini Acıpayam, Baklan, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Çivril, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas olmak üzere toplam 11 ilçedeki 62 mahallede uyguladı. Hayvancılık yapan çiftçilerin en temel ihtiyacı olan kaliteli kaba yemi en ucuz şekilde üretmelerini sağlamak, köydeki bitki vejetasyonu, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasını ve geliştirilmesini temin ederek sürdürülebilir mera kavramını geliştirmek amacıyla yapılan proje ile 12 bin dekar mera alanına 119 bin kg gübre uygulandı. Projeyle üreticinin kaba yem ihtiyacını karşılama oranının yüzde 50’ye çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.
Üretici memnun
Çivril ilçesinin Özdemirci Mahallesi Muhtarı Niyazi Aydın, Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce çiftçilere tohumluk buğday ve tohumluk nohut desteği verdiğini hatırlattı. Mera ıslah projesini de hayata geçirerek kendilerinden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile projeye emek veren herkese teşekkür eden Muhtar Aydın, “Sağ olsunlar, var olsunlar. İnşallah yağışlarımız bol olur, hayvanlarımızın faydalanacağı otlarımız bol olur, sütümüz, etimiz bol olur ve insanlarımızın bütçesine, Türkiye ekonomisine katkı sağlanır” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir’den 50’nin üzerinde projeyle çiftçive üreticiye destek
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,mera ıslah projesinin hayvancılıkla uğraşan üreticiler için çok önemli olduğunu belirtti. Verimli meralar ile üreticilerin yem giderlerinin daha da azaldığına dikkati çeken Başkan Zolan, geçen yıl uyguladıkları projeden alınan verim ile birlikte bu yıl ıslah edilen mera alanını yaklaşık 2 kat artırdıklarını işaret etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 50’nin üzerinde projeyle çiftçimize ve üreticimize destek verdik. Bu projelerimizle de inşallah çiftçimiz ve üreticimiz kazanmaya devam edecek. Güzel Denizli’mizde yaşayan insanlarımızın daha mutlu ve huzurlu olması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Projenin uygulanmasına emek veren katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.