© Haber Acıpayam 2022

TAVAS'TA TANE MISIR HASADI BAŞLADI

Tavas ovasında bu yıl ekimi yapılan tane mısırların hasadına başlandı.

  Solmaz ovasında ekimi yapılan tane mısır hasadına Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, İlçe Garnzon Komutanı Yzb. Veysel Aksoy, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nurdoğan Yaşar, Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol, İlçe Müftüsü Recep Balaban, Dekalb firma yetkilileri ve çok sayıda üretici katıldı.

Hasat hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Bu yıl üreticimiz dekar başına 1600 kg ürün elde ettiler. Tavas ovası her geçen gün verimliliğini artırarak ürün çeşitliliğini çoğaltarak bölgesel ve ulusal bazda adından söz ettiriyor. Bizler üreticilerimizin daha iyi hasat etmesi ve kazanç sağlayabilmesi için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Üreticimiz bu sene tane mısır ekerek ovamıza yeni bir heyecan yarattı. Senkronize olarak yapılan tüm çalışmalarımızın meyvesini toplamaya başladık. Ben buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize de bol kazançlar diliyorum” dedi.
 
Dekalb Bölge Sorumlusu tarafından yapılan açıklamada, “Bugün burada İzzet Cabbar’ın arazisinde güzel bir hasat gerçekleştireceğiz. Ekim yapılan arazimizde dört çeşit tohum bulunmaktadır. Bu dört çeşit tohumdan hangisi daha iyi verim verirse üreticilerimizi ona yönlendireceğiz” dedi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurdoğan Yaşar, “Geçen yıl silajlık mısır olarak gerçekleştirdiğimiz hasadımıza bu sene tane mısır eklendi. Tarım Bakanlığımız da gerekli destekleri vererek tane mısır ekimini daha da bölgemizde teşvik edeceğiz” dedi.
 
Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol ise yaptığı açıklamada, “Çiftçilerimizin kalkınması ve iyi bir hasat dönemi geçirebilmeleri için biz ziraat odası olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız ve veriyoruz. Ovamızda ciddi olarak ekimi yapılan ayçiçeği ve mısırın kurutmasında üreticilerimiz ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Bizler bunu düşünerek ayçiçeği ve mısır kurutma makinası aldık. Vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

İlginizi Çekebilir

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

TÜM HABERLER