FARELERE KAÇACAK DELİK KALMADI
ACIPAYAMAcıpayam ve çevresinde adeta afet düzeyine çıkan tarla faresi ile yoğun mücadele sonuç vermeye başladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Acıpayam İlçe yetkilileri ilaçlama yapan çiftçilere çıplak elle zehirli buğdaylara dokunmamalarını, ellerine mutlaka eldiven giymelerini, ağızlarını maske ile kapatmalarını, kendi sağlıkları için gerekli önlemleri almalarını belirttiler. İlaçlama sonucu ölen farelerin ertesi gün toplanarak uygun yerlere uygun derinlikte gömülmelerini özellikle belirttiler. Eylül ayından bu yana etkin mücadelenin devam ettiğini belirten yetkililer toplamda 1,650 kg. zehirli buğday dağıtıldığını söylediler. Tüm çiftçilerin eş zamanlı olarak mücadele etmeleri gerekmektedir.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Acıpayam İlçe Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şunlar yer aldı: “2014 yılı kış aylarının ılık ve yağışsız geçmesinden dolayı tarla faresi popülasyonu artış göstermiş, zarar eşiğine gelmiştir. Müdürlüğümüz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Denizli İl Müdürlüğü ile koordineli olarak Eylül 2014’ten bu yana tedbir alarak eğitim ve mücadele çalışmalarına başlamıştır. 24 mahallemizde 832 üretici ile bir araya gelen müdürlüğümüz 1650 kg zehirli buğday dağıtmıştır. Eğitim ve mücadele çalışmalarımız her gün üç mahallemizde gerçekleştirilmektedir. Eğitimlerde özellikle vurgulanan toplu mücadelenin önemidir.”
Mücadele Yöntemi:
- İlk gün tarladaki tüm fare delikleri kapatılmalı.
- İkinci gün tekrar açılan fare deliklerine 4 – 5 adet zehirli buğday bırakılmalı.
- Üçüncü gün ölen fareler toplanarak toprak altına gömülmeli.
Uyarı: Zehirli buğdaylar fare deliklerinin içine konulmalı ve 4 – 5 adetten daha fazla bırakılmamalı.
İlginizi Çekebilir
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.