© Haber Acıpayam 2022

BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN ÜRETİCİNİN YANINDA

Denizli'de belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitim, kültür, turizm, spor, sağlık ve tarım alanlarında yaptığı yatırımlarla şehrin sosyo-ekonomik yapısına büyük katkı sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde arıcılık yapan 1300 üreticiye arıcı maskesi desteği verdi.

 Denizli'de belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitim, kültür, turizm, spor, sağlık ve tarım alanlarında yaptığı yatırımlarla şehrin sosyo-ekonomik yapısına büyük katkı sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde arıcılık yapan 1300 üreticiye arıcı maskesi desteği verdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde arıcılık yapan 1300 üreticiye arıcı maskesi desteği verdi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli Arıcılar Birliği Başkanı Nihat Çomak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın ve çok sayıda üretici katıldı. Denizli Arıcılar Birliği Başkanı Nihat Çomak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'dan talep ettikleri arıcı maskesi ihtiyacına cevap verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Çomak, “Sektörde yer alan arıcılara destek verdikleri için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan Bey ve emeği geçen bütün arkadaşlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” diye konuştu.

"Nerede bir sıkıntı var, onu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz"

Başkan Osman Zolan ise, Denizli’ye her konuda hizmet etmek ve her derde derman olmak için çalıştıklarını belirterek, "Denizlimizi baştan aşağıya imar etmeye çalışıyoruz. Nerede bir sıkıntı var, onu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bize verilen emanete sahip çıkarak, birçok güzel işlere imza atmaya devam ediyoruz" dedi. Büyükşehir Kanunu'nda güzel bir düzenleme ile tarıma ve hayvancılığa destek verebilir hale geldiklerini anlatan Başkan Zolan, "Odalarımızın, birliklerimizin talepleri ve istekleriyle güzel işlerin altına imza attık, kooperatiflerin derdiyle dertlendik. Biz, insanlar yerinde mutlu olsun, çok üretsin, kazansın istiyoruz. Üreten Denizli’yi daha da güçlendirerek, üreticimizin eksiklerine destek vermek için Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı’nı kurduk.“

"Arı olmadan hayatın devam etmesi mümkün değil"
Arının Allah’ın bir lütfu olduğuna dikkat çekerek, tarıma, ekonomiye ve insana olan faydalarından bahseden Başkan Zolan, “Arı olmadan hayatın devam etmesi mümkün değil. Çiftçilerimiz kendinin, şehrimizin ve ülkemizin menfaati için arazilerini mutlaka arıcılarımıza açması gerekir” dedi. Türkiye'nin bal üretiminde dünyada 2'nci sırada olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Burada yaptığınız işin çok doğru ve faydalı olduğunu göstermek amacıyla birlikteyiz. Sizlere ufak da olsa bir hediyemiz olsun. İnşallah hayırlı olur“ diye konuştu. Konuşmaların ardından arı maskesi dağıtımına geçildi. Arıcıların sektörle ilgili istek ve taleplerini dinleyen Başkan Zolan daha sonra arı maskesi giyerek üreticilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlginizi Çekebilir

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

TÜM HABERLER