1800 yıllık antik tiyatroda müzik şöleni
ACIPAYAMTRT Sanatçıları Şehir Konserleri Denizli’de düzenlenecekDenizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle “TRT Sanatçıları Şehir Konserleri” 19 Ağustos’ta Hierapolis Antik Tiyatro’da düzenlenecek. Ücretsiz konsere tüm vatandaşların davetli olduğu belirtilirken, Denizli Büyükşehir Belediyesi 4 farklı noktadan konser alanına otobüs kaldıracak.
Her hafta farklı bir şehirde, halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen "TRT Sanatçıları Şehir Konserleri" bu kez Denizli’de sahneye taşınacak. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle gerçekleşecek konser beyaz cennet Pamukkale’de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki 1800 yıllık Hierapolis Antik Tiyatro’da yapılacak. 19 Ağustos 2023 Cumartesi günü saat 21.00’de başlayacak ücretsiz konserde Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve TRT Caz Orkestrası ses ve saz sanatçıları sahne alacak. Konser, TRT Müzik ve TRT Radyo’dancanlı yayınla izleyici ve dinleyicilerle buluşacak. Vatandaşların konser alanına rahat ulaşımı için Denizli Büyükşehir Belediyesi ücretsiz otobüs servis hizmeti verecek.
Saat 17.00’den itibaren ören yerine girişler ücretsiz
Denizli Büyükşehir Belediyesi, konser programı için 19 Ağustos 2023 Cumartesi günü saat 16.30’dan itibaren her yarım saatte bir, Denizli KYK önü, Denizli Valiliği önü, İstiklal Caddesi Kütüphane Karşısı (Zafer Gazoz önü) ve Adalet Parkı’ndan ücretsiz otobüs kaldıracak. Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin Pamukkale Güney Kapısından giriş yapacağı belirtilirken, özel araçlarla etkinliğe gidenlerin ise Pamukkale Kuzey Kapısından giriş yapmaları gerektiği, buradan da servislerle konser alanına götürülecekleri ifade edildi.
Başkan Zolan’dan davet
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kültür ve sanat kenti Denizli’nin çok güzel bir organizasyona daha ev sahipliği yapacağını belirterek, tüm hemşehrilerini bu özel geceye davet etti. Yaklaşık 2 ay önce restorasyonunu tamamladıkları 2 bin 200 yıllık LaodikyaBatı Tiyatrosu’nda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı ağırladıklarını, antik tiyatronun sanatseverlerce hınca hınç doldurulduğunu hatırlatan Başkan Zolan, “Çok yoğun çalışmalar sonucu ayağa kaldırılan dünyaca eşsiz tarihi değerlerimizde düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri gerçekten bizleri çok mutlu ediyor. Ben tüm hemşehrilerimi bu güzel programa davet ediyorum. Denizli’miz kültür ve sanat şehir olmaya devam edecek” dedi.
İlginizi Çekebilir
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.