Türkiye Çevre Haftası kutlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Çevre Haftası kutlanıyor
Çevre temalı karikatür sergisi büyük beğeni topladıDenizli’de Türkiye Çevre Haftası kutlamaları Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kortej ile başlarken, 50 eserden oluşan çevre temalı karikatür sergisi büyük beğeni topladı.

5-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Çevre HaftasıDenizli’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kortej düzenlendi. Kortej öncesi ise Valilik önündeki Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni yapıldı. Programa Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım, DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, il müdürleri, daire başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törenin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Delikli çınar Meydanı’na kadar kortej düzenlendi. Renkli görüntülerin yer aldığı kortejde çevre duyarlılığına yönelik pankartlar dikkat çekerken, vatandaşlar yürüyüşe alkışlarla destek verdi. Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliğinde belediye önünde düzenlenen Türkiye Çevre Haftası Karikatür Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım açılış konuşmasında çevre sorunlarına dikkati çekerek her geçen gün dünyanın çok büyük çevre sorunları ile karşılaştığını söyledi.

 

“Çevre bilincini oluşturmamız gerekiyor”

 

Başkanvekili Marım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Toprağımız kirli, havamız her geçen gün kirleniyor. Gün geçtikçe su kaybı artıyor. Tarımda yetişen her türlü ürünün sağlıklı su ile beslenmesi zorlaşıyor. Kentlerde her geçen gün artan sanayileşmenin getirdiği çevre sorunlarının önüne geçebilmek adına belediyeler elinden gelen gayreti gösteriyor. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz, halk arasında çevre bilincini oluşturmamız gerekiyor. Bu bilinci oluşturabilirsek yaşanabilir bir dünyayı birlikte kurabiliriz. Karikatürcüler Derneği’ne bu anlamlı çalışmaları için teşekkür ediyorum.” Başkanvekili Marım ve beraberindekiler daha sonra hava kirliliği, çevre kirliliği, enerji ve su verimliliği, iklim değişikliği, geri dönüşüm konularında 50 eserin yer aldığı sergiyi inceledi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin en büyük nilüfer tarlasında renklerin buluşması mest ettiÖnceki Haber

Türkiye'nin en büyük nilüfer tarlasında...

Büyükşehir yaz spor kurskayıtları 10 Haziran’da başlıyorSonraki Haber

Büyükşehir yaz spor kurskayıtları 10 Haz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!