Kale biberinin markalaşmasına GEKA’dan destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kale biberinin markalaşmasına GEKA’dan destek
Denizli’nin Kale ilçesinin adını taşıyan Kale biberinin tanıtım ve markalaşma çalışmalarının hızlandırılması ve katma değerinin arttırılması amacıyla Kale Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’na sunduğu “Kale Biberi...
Denizli’nin Kale ilçesinin adını taşıyan Kale biberinin tanıtım ve markalaşma çalışmalarının hızlandırılması ve katma değerinin arttırılması amacıyla Kale Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’na sunduğu “Kale Biberi Üretim ve Pazarlama Kanalları Mevcut Durum Analizi” projesi, destek almaya hak kazandı. 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında hibe alacak projenin sözleşmesi, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca tarafından imzalandı.

Genel Sekreter Alata, törende yaptığı konuşmada GEKA’nın sorumlu olduğu Denizli, Aydın ve Muğla’da ekonomik ve sosyal kalkınmayı hızlandırmaya, rekabet gücünü arttırmaya yönelik çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini, bölge potansiyelinin tanıtım, tasarım, markalaşma ve yenilikçi teknolojiyle katma değerini arttırmaya önem verdiklerini söyledi. Başkan Yarımca ise yalnızca kendi mikroklima bölgesinde verimlilik gösteren Kale biberinin bölge için çok önemli olduğunu belirterek, tarımda rekabet gücünü arttırıcı ürünler arasında yer aldığını ifade etti. Yarımca, “İlçemizde biberle ilgili bilgilerin ve verilerin yer aldığı, ürün potansiyelini ortaya koyan herhangi bir çalışmanın olmadığını tespit ettik. Ayrıca Kale biberinin, Türkiye’deki tescilli üç biberden biri olmasına rağmen Güney Ege Bölgesi dışındaki yakın illerde dahi tanınmadığını ve gereken değeri alamadığını gördük. Bu kapsamda Kale Biberi Üretim ve Pazarlama Kanalları Mevcut Durum Analizi projesini hazırlayarak GEKA’ya başvuru yaptık. Projemiz başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında 100 üreticiyle yapılan anketler ve 25 kuruma yapılacak birebir ziyaretlerle hazırlanacak çalışmanın altlık verileri oluşturulacaktır.” dedi.

Projeyle Kale biberinin üretim alan ve miktarının tespit edilmesi, işgücü imkânlarının belirlenmesi, ürüne yönelik yatırım alanlarının analiz edilmesi, dış ticaret potansiyelini ön plana çıkaracak çalışmaların yürütülmesi, örgütlenmenin incelenmesi ve tanıtım araçlarının belirlenmesi hedefleniyor. Ürünün pazarlama kanalları şemasının oluşturulması ve buralarda yer alan birimlerin incelenmesi planlanıyor. Proje kapsamında yapılacak çalışmalarla Kale biberine yönelik gelecek yıllardaki tanıtım ve markalaşma çalışmalarına yol gösterecek bilgi ve veriler elde edilerek, sonuç olarak ürüne yönelik yatırımların artması sağlanacak.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nazilli Ticaret Odası’ndan Denizli Ticaret Odası’na ziyaretÖnceki Haber

Nazilli Ticaret Odası’ndan Denizli Ticar...

PAÜ’den Erasmus öğrencilerine 'Yoğun Türkçe Kursu'Sonraki Haber

PAÜ’den Erasmus öğrencilerine 'Yoğun Tür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!