HURAFE DEĞİL AKIL İLE ÇALIŞIYORUZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, belediye meclisi toplantısında yaptığı konuşmasıyla birtakım medya organları tarafından manşete çekilmişti. Eleştirilerle ilgili ilk kez Denizlihaber.com’a konuşan Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan , konu ile ilgili gerçekleri dile getirdi.
RÖPÖRTAJIN VİDEOSU HABERİN ALTINDA YER ALMAKTADIR

 Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, belediye meclisi toplantısında yaptığı konuşmasıyla birtakım medya organları tarafından manşete çekilmişti. Eleştirilerle ilgili ilk kez Denizlihaber.com’a konuşan Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan , konu ile ilgili gerçekleri dile getirdi. 

Belediyenin 4.5 yıllık hizmetleri ve belediye bütçesi hakkında bilgi veren Başkan Şevkan, 2014 yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

HALKIN DİLİNDE DESTAN OLAMADIYSANIZ HİÇBİR YERDE YOKSUNUZ


Yerel se­çi­min ayak ses­le­ri­nin du­yul­du­ğu ve seçim are­fe­si­ne gi­ril­di­ği şu gün­ler­de, bi­ri­le­ri bi­ri­le­riy­le fo­toğ­raf çek­tir­me ya­rı­şı­na girdi. Bu ya­rış­ta ister is­te­mez bir­bi­ri­mi­zin aya­ğı­na ba­sa­bi­li­yo­ruz. Çelme tak­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz. Bun­lar ayıp şey­ler. Nerde fo­toğ­raf çek­ti­rir­se­niz çek­ti­rin eğer Pir Sul­tan Abdal’ın de­di­ği gibi şu hal­kın di­lin­de des­tan ola­ma­dıy­sa­nız hiç­bir yer de yoksunuz.​Başba­kan bile An­ka­ra’dan eli­ni­zi kal­dır­sa bile ‘Ada­yım budur’ diye bu halk derki ‘Sev­gi­li Baş­ba­kanım senin için ca­nı­mı­zı ve­ri­riz ama bırak ada­yı­mı­zı biz ken­di­miz be­lir­le­ye­lim’ der. Ni­te­kim 2009 se­çim­le­rin­de böyle ol­muş­tur.

2009 SEÇİMLERİNDE ARKADAŞLARIM BANA SELAM VERMEKTEN ÇEKİNİYORDU

Dört­ bu­çuk yılda çağ­daş şehri kur­ma­ya ça­lış­tık ve halen çalışıyoruz. Gülen bir Acı­pa­yam oluşturmak için çalışıyoruz. 2009 se­çim­le­rin­de has­ta­ne­ler­de ar­ka­daş­la­rım bana selam ver­mek­ten kor­ku­yor­du. Eğer hüs­ran­la bi­ter­se se­çim ­son­ra­sı Hak­ka­ri’de so­lu­ğu ala­cak­lar­dı. Ben bunu göze al­mış­tım zaten. Ama se­çi­mi ka­zan­dık­tan sonra tüm per­so­ne­li­miz güm­bür güm­bür ya­nı­mız­da eğ­le­ni­yor­lar­dı. Esnaf Kor­ku­dan adım ata­ma­dı. Esnaf bana selam ve­rir­ken çe­ki­ni­yor­du.2014 yerel se­çim­le­rin­de de eğer be­le­di­ye baş­kan adayı olur­sam, ar­ka­daş­la­rım seçim bü­ro­ma gel­mek zo­run­da değil. Bun­la­rı on­la­ra da söy­lü­yo­rum. Ben kay­bet­me ve ka­za­na­ma­ma teh­li­ke­si var­ken bile baskı uy­gu­la­mı­yo­rum. ‘Acı­pa­yam si­ya­set­tir olur’ de­nil­me­si­ni is­te­mi­yo­ruz. Biz­den sonra ge­lecek olan hal­kı­mız adına daha özgür ça­lış­sın. Bunu ba­şar­dık. De­ğiş­tir­di­ği­mi­ze ina­nı­yo­rum Alt­tan ge­len­ler bir hı­şım­lar Bir şey­ler yap­ma­ya­ ça­lı­şa­cak ancak ol­ma­ya­cak, bu halk de­ğiş­ti.

 

HURAFE DEĞİL AKIL İLE ÇALIŞIYORUZ


Bu ma­kam­da­13 bin 700 Acı­pa­yam­lı otu­ru­yor. 13 binde bir benim his­sem var. Ben orada rahat otu­ru­yo­rum. Acı­pa­yam hal­kı­nı esas ma­ka­mı bu­ra­sı­dır, bu koltuktur. Bizde on­la­rın ar­ka­sın­da önün­de otu­ru­yo­ruz. Bunu ya­rat­ma­ya ça­lış­tık. Be­le­di­ye Bi­na­sı’nın du­va­rı­na yaz­dır­dı­ğı­mız gibi Akıl ve Bilim ile yö­ne­ti­yo­ruz. İna­dı­na akıl ve bilim di­yo­ruz. Hu­ra­fe­ler­le yö­net­mi­yo­ruz. At­tı­ğı­mız her adım­da işin uz­ma­nı­na da­nı­şı­yo­ruz. yol ya­pı­la­cak kim iyi anlar on­la­rı ça­ğı­rı­yo­ruz. Ör­ne­ğin Köp­rü­ba­şı mey­da­nı­mız ya­pıl­dı. Biz orada DSİ de ça­lı­şan ar­ka­daş­la­ra proje ha­zır­lat­tık. Ka­ra­yol­la­rı­nın mü­hen­dis­le­ri ça­lış­ma yaptı. Aklı ba­şın­da işler olsun dedik. Bir­tek ağacı ke­ser­ken veya di­ker­ken bile pey­zaj­cı ar­ka­da­şı­mız geldi. O karar verdi onu uy­gu­la­dık. Acı­pa­yam’da en çok ağaç kesen baş­kan ola­rak eleş­ti­ri­li­yo­rum. Doğru çokta ağaç kes­tik ve çokta eleş­ti­ri aldık. Hatta so­ruş­tur­ma bile ge­çir­dik. Ancak kes­ti­ği­miz ağaç­lar şe­hir­ci­lik­te kul­la­nıl­ma­yan ağaç­lar idi.

 

HEKİM DÜŞÜNCESİYLE HA­RE­KET ETTİM


İlk gö­re­ve gel­di­ğim­de astım has­ta­la­rın­dan çok şi­ka­yet alı­yor­duk. Astım has­ta­la­rı­nın nöbet ge­çir­me­si­ne neden olan kavak ağaç­la­rı­nı kes­tik. Hekim düşüncesi ile ha­re­ket ettim. Bi­raz­da ba­şı­mın ağ­rı­ma­sı­nın ne­de­ni budur. Ben par­ti­den is­ti­fa et­tik­ten sonra so­ruş­tur­ma ge­çir­dik. Po­len­den­ do­la­yı astım krizi ya­şı­yor. İnsan sağ­lı­ğı­na za­rar­lı ise ke­sin­lik­le ke­se­rim dedim. Yeni baş­kan ol­mu­şuz. Ayak­la­rı­mız yere bas­mı­yor. Bir­kaç gün sonra ağaç­la­rı kes­tik. Si­ya­set böy­ley­miş. Bende yeni öğ­re­ni­yo­rum. Karar alın­ma­sı ve ihale edil­me­si ge­re­ki­yor­muş. İha­le­siz satış yap­tı­ğı­mız ge­rek­çe­siy­le İçiş­le­ri Ba­ka­nlı­ğı hak­kı­mız­da so­ruş­tur­ma baş­lat­tı. Orman mü­hen­dis­le­ri gelip in­ce­le­di. 3 mil­yo­na verip geç­mi­şiz. Bu suç­tur çe­ke­riz ce­za­mı­zı. Bun­la­rı ya­şa­dık. Bütün bun­la­rı ya­şar­ken üzül­dük ama kı­rıl­ma­dık.

 

ÖĞ­RENCİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ


“Öğ­ren­ci­si­ne sahip çıkan, çev­re­si­ne sahip çı­kan­ ve ilk geri dö­nü­şü­mü baş­la­tan il­çe­yiz. Sokak hay­van­la­rı­nı ko­ru­mak için ça­lış­ma­lar yap­tık. Ha­şe­re­ler­le mü­ca­de­le insan sağ­lı­ğı­na za­rar­lı ol­ma­yan ilaç kul­lan­dık. Mazot ka­rı­şı­mı ilaç­lar­dan vazgeç­tik. Acı­pa­yam hal­kı­nın rahat or­tam­lar­da pik­nik yap­ma­la­rı için Çam­lık me­si­re­li­ği­ni yap­tık. Acı­pa­yam halkı için Acı­pa­yam halkı için değer. Okul­lar­la ciddi iş­bir­li­ği yap­tık. İlle de eği­tim akıl ve bi­li­min ol­ma­sı için eği­ti­me önem ver­dik.”

 

SUYU HUNHARCA KULLANMAMALIYIZ


Seçim ön­ce­sin­de aday adayı ar­ka­daş­la­rım be­le­di­ye­den her türlü bil­gi­yi ala­bi­lir­ler. CHP’nin adayı veya AK Parti’nin aday aday­la­rı gel­sin, Be­le­di­ye­den bilgi alsın. Seçim ön­ce­si bi­z a­day­lar deriz ki; su fi­yat­la­rı­nı in­di­re­ce­ğiz. Su dün­ya­nın en de­ğer­li şeyi. Sırf mil­let bana oy ve­recek diye suyu hun­har­ca kul­la­na­mam. Bizim di­ni­mi­zin de sözü var­dır. Akar­su­yun ba­şın­da­ bi­le ab­dest alı­yor­sa­nız israf et­me­yi­niz. Bizim hal­kı­mız, para ya­pı­yor­sa mus­lu­ğu az açar. Hin­dis­tan’daki va­tan­da­şın susuz kal­ma­sı­nın so­rum­lu­ğu bize ait. Veya başka bir yerde ya­şa­nan su­suz­lu­ğun so­rum­lu­lu­ğu. Bu so­rum­lu­ğu al­ma­mız gerek.
Benim böyle dü­şün­me­me rağ­men su fi­yat­la­rı­nı dü­şür­dük. Su fi­yat­la­rı düştü. Sudan ciddi kay­bı­mız var.

 

ARIT­MA TESİSİNİN İHALESİ YA­PIL­DI


Arıt­ma te­si­si­mi­zin iha­le­si ya­pıl­dı. Artık baş­la­ya­ca­ğız. Ken­di­me ver­di­ğim söz var. Arıt­ma te­si­si ol­ma­lı hem çevre hem su­la­rın ko­run­ma­sı açı­sın­dan. Seçim ön­ce­si ver­di­ği­miz söz­le­rin ba­zı­la­rı­nı tu­ta­ma­dık. Ancak, hiç he­sap­ta ol­ma­yan işler de yap­tık, hal­kı­mın önüne çık­tı­ğım­da hal­kın gü­zü­nün içine ba­ka­ma­ya­ca­ğım bir so­ru­num yok.

 

5 TRİLYONA YAKIN BORÇLA DEVRALDIK


Bütçe 12 mil­yon ci­va­rın­da büt­çe­miz vardı. 2009 yı­lın­da be­le­di­ye­yi 5 tril­yo­na yakın borç­la dev­ral­dık. Artı Pazar ye­ri­nin 14 aylık pa­ra­sı alın­mış. Gö­re­ve baş­la­dık, Pazar yer­le­rin­den para ala­mı­yo­ruz. Bir­çok ye­ri­miz sa­tıl­mış. Buna rağ­men enkaz ede­bi­ya­tı yap­ma­ya­lım dedik. Şu anda 2 tril­yon bor­cu­muz kaldı. Diğer yan­dan­ pi­ya­sa­ya bor­cu­muz var ancak bir o kadar ala­ca­ğı­mız var. Bu arada da hiz­met­le­ri­mi­zi ak­sat­ma­dan sürdürdük. Güzel ça­lış­ma­lar da yap­tık. İnşaat ola­rak dev­ral­dı­ğı­mız yük­sek okulu bi­tir­dik. İnşaat aşa­ma­sın­da 900 bin lira har­can­mış. Biz be­le­di­ye ola­rak 1.5 tril­yon har­ca­ya­rak bi­na­yı ta­mam­la­dık. 600 bin met­re­yi  geçik yol yap­tık. Köy okul­la­rı­na yar­dı­mlar yap­tık, yapmaya devam ediyoruz. Bir yan­dan bo­rcu­muzu aza­ltı­yoruz bir yan­dan iş­le­ri­mi­zi yap­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz. Artı bir iş ­ha­nı­mız var. İller ban­ka­sı ile bir­lik­te ya­pı­yo­ruz. Yı­lar­ca kal­mış 20 yıl bo­yun­ca bir çivi ça­kıl­ma­mış yık­tık yeni baş­tan ­ya­pı­yoruz. Borç­tan kork­ma­dık at­tı­ğı­mız adım­la­rı atar­ken de kork­ma­dık.

 

 

O GAZETEYE BASKI YAPTIĞIMIZ TAMAMEN UYDURMADIR


Yap­tı­ğı bir ha­ber­den do­la­yı baskı uy­gu­lan­dı­ğı ge­rek­çe­siy­le ka­pa­tıl­dı­ğı­nı iddia edi­li­yor. Böyle bir şey söz ko­nu­su bile ola­maz. Ben o ar­ka­da­şın eşini mu­aye­ne­ha­ne­den ta­nı­yo­rum. O kı­zı­mı­za baskı bas­kım söz ko­nu­su bile ola­maz. Ancak ka­mu­dan baskı ola­bi­lir. Keşke gelip ko­nu­yu be­nim­le ko­nuş­sa idi.
O ha­be­rin de­rin­li­ği var. Ar­ka­daş­la­rı­mız diyor ki, ‘gaf mı yaptı?’ Ben gaf filan yap­mam içim­den gel­di­ği gibi ko­nuş­tum. Ben elim­den gel­di­ğim ka­da­rıy­la Acı­pa­yam hal­kı­na karşı mert bir insan ol­ma­ya ça­lı­şı­yo­rum. Bana AK Parti’ ye ge­çer­ken söz aldın mı? diye so­ru­yor­lar. Ben hiç­bir zaman ka­pa­lı ka­pı­lar ar­dın­da pa­zar­lık yap­mam. CHP’ye bir zaman güm­bür güm­bür gir­dim. Se­ve­rek gir­dim. Ar­ka­daş­la­rın des­te­ği ile be­le­di­ye baş­ka­nı se­çil­dim. Ancak, yö­ne­tim­de­ki ar­ka­daş­lar­la ara­mız­da so­run­lar çıktı. İstifa ettim ve bir süre ba­ğım­sız ola­rak ça­lış­tım. Daha sonra özel­lik­le AK Parti İlçe yö­ne­ti­mi­ne inan­dı­ğım için AK Parti’ye gir­dim pa­zar­lık söz ko­nu­su değildir.

 

O HABERİ YARIM YAYINLADILAR


Mec­lis tu­ta­nak­la­rı­nı tam ola­rak okur­sa­nız, mec­lis ka­yıt­la­rın­da Baş­ba­kan’ın söz­le­ri­nin de­va­mın­da mec­lis üyesi Ay­te­kin ar­ka­da­şın ho­şu­na gi­decek cüm­le­ler söyle. Ho­şu­na gitti mi? de di­yo­rum. Bu kısım ba­sın­da yer al­mı­yor. Bu­ra­da bir ki­na­ye ve Ay­te­kin ar­ka­da­şı­mı­za gön­der­me söz ko­nu­su. Bizim id­di­amız var. Acı­pa­yam’da ya­şa­dı­ğı­mız süre için­de bir tek kur­şun kalem alır­ken dahi. Bi­le­rek değil bil­me­ye­rek hata ya­par­sak biz bu­ra­yı terk ede­riz. Hal­kı­mı­za di­yo­rum gö­zü­mü­zü gö­zü­nüz­den ka­çır­dı­ğı­mız gün size yalan söy­lü­yo­ruz de­mek­tir. Hal­kın bir sözü var­dır ar­ da­ma­rı­nın kı­rıl­ma­sı. Daha bizim ar ­da­ma­rı­mız kı­rıl­ma­dı. Ne aile­me ne de mil­le­ti­me iha­net etmem.

 

 

İSTİKLAL MARŞIMIZ DA AN­DI­MIZ DA EZA­NI­MIZ DA BİZİM DEĞERLERİMİZ


Ger­çek­ten bu in­san­la­rı ayır­ma­mak gerek. 80 ön­ce­si sağ­cı­lar Ça­nak­ka­le’ye,  sol­cu­lar Anıt­ka­bir’e gi­di­yor­du. Kar­de­şim bu işin ay­rı­mı yok. Bir­bi­ri­ne ke­net­len­miş du­rum­da. Anıt­ka­bir yoksa Ça­nak­ka­le yok. Ça­nakk­ka­le yoksa Anıt­ka­bir yok.  Yani  İstik­lal Mar­şı­mız da  An­dı­mız da, Ezan­la­rı­mız da bun­lar bizim de­ğer­le­ri­miz.  Yeri ge­lecek sa­zı­mı­zı vurup tür­kü­müz söy­le­ye­ce­ğiz, yeri ge­lecek tür­kü­mü­zü kesip eza­nı­mı­zı din­le­ye­ce­ğiz.

Üzü­lü­yo­rum.  Aley­him­de yaz­dık­la­rı için değil. Neden biz­den  ayrı düş­tü­ler, öte­ki­leş­ti­ler. Bu ben­den kay­nak­lan­ma­dı. Di­ye­lim ki ben­den kay­nak­lan­dı. Gelip söy­le­se­ler­di. Şun­dan do­la­yı ay­rı­yız. Bel­ki­ de hata yap­mı­şız­dır bi­le­mi­yo­rum.

 

 

HAL­KIN ADA­YI­YIM


Gel­di­ği­miz nokta biz be­le­di­ye baş­kan­lı­ğı­nı ya­pa­bi­le­ce­ğiz diye baş­la­dık. Yet­ki­mi önce hal­kım­dan is­ti­yo­rum par­tim uygun gö­rür­se ta­bi­ ki ben ada­yım.

Köy­le­ri ma­hal­le­le­ri  gez­di­ğim­de hal­kın tep­ki­si­ni bi­li­yo­rum. Gö­zü­nü­zün içine ba­ka­rak ko­nu­şur, benim hal­kım şu­an­da böyle. Genel Mer­ke­zin Acı­pa­yam’da  an­ket­ler yap­tır­dı­ğı­nı bi­li­yo­rum.  An­ket­le­re bağlı ka­lı­na­rak aday­la­rın be­lir­len­me­si­ni is­te­rim.

Bizim gön­lü­müz­den geçen an­ket­le­re bağlı ka­lın­ma­sı. Bence an­ket­le­re  bağlı ka­lı­na­cak, buna gü­ve­ni­yo­ruz. Birileri çıkıp belli paralar karşılığında belli organlara anket yaptırıyorlar. Hiçbirine katılmıyorum. Bizim katılacağımız anket 30 Mart’ta hal­kın yapacağı anket olacaktır. Bütün aday adayı ar­ka­daş­la­rı­ma sa­mi­mi­yet ve hoş­gö­rü di­li­yo­rum. Bu halka kim yalın, ka­tık­sız safça yak­la­şı­yor­sa yüce Mevla ona nasip etsin.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ACIPAYAM'DA PROTOKOL BAYRAMLAŞMASIÖnceki Haber

ACIPAYAM'DA PROTOKOL BAYRAMLAŞMASI

ACIPAYAM'DA İNTİHARSonraki Haber

ACIPAYAM'DA İNTİHAR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!