FARE ÇİFTÇİYİ MAHVETTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FARE ÇİFTÇİYİ MAHVETTİ
Acıpayam ilçesinde ekili alanlarda fare istilası yaşanırken, üreticiler devletten yardım beklediklerini söyledi.
 Acıpayam ilçesinde ekili alanlarda fare istilası yaşanırken, üreticiler devletten yardım beklediklerini söyledi.
Uzun ve yağışlı bir kış mevsiminin ardından tarım alanların büyük zarar gördüğü Denizli’de çiftçiyi, don felaketinden sonra şimdi de fare istilası vuruyor. Acıpayam ilçesi Yassıhüyük Mahallesi’nde binlerce fare ekili alanları istila etti. Tarlalarına fare kapanları kuran Yassıhüyük Mahallesi sakinleri, bu konuda devletten yardım beklediklerini söyledi.




"DOĞAL AFET OLARAK ALGILANMALI"
Yassıhüyük Mahallesi Muhtarı Kadir Kuşcu, fare istilasının doğal bir afet gibi algılanması gerektiğini belirterek, "Fareler bizim ekili anlarımıza zarar veriyor. Mahsullerimizin köklerini yiyor. Buğday, arpa, biber, karpuz, kavun ektiğimiz alanlarımızda farelerle mücadele ediyoruz. Vatandaşlar kapanlarla fareleri yakalamaya çalışıyor. Ama kapanlarla müdahale etmek çok zor. Biz devletin bize yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.






"ZARARIMIZ BÜYÜK"
Yassıhüyük Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ayhan Onay ise farelerin uzun süredir ekilmeyen yonca tarlalarında ürediklerini söyledi. Onay, "Ovamızda ekili alanlar fareler tarafından istila edilmiş durumda. Kapan çözüm değil. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri zehir kullanmamızı istemiyor. Farelerin çoğalmasının önüne geçmek zorundayız, çaresiz kaldık. İnsanlar bahçelerini bir gün sonra fareler tarafından istila edildiğini görünce şaşırıyor. Perişan olduk. Zararımız büyük” ifadelerini kullandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Acıpayam İlçe Müdürlüğü yetkilileri tarla faresi ile yoğun mücadele sarf etmeye devam ediyor. Her gün farklı mahallelerde çiftçilerle bir araya gelen yetkililer, mücadele yöntemlerini uygulamalı olarak aktarıyorlar. 






Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Acıpayam İlçe yetkilileri ilaçlama yapan çiftçilere çıplak elle zehirli buğdaylara dokunmamalarını, ellerine mutlaka eldiven giymelerini, ağızlarını maske ile kapatmalarını, kendi sağlıkları için gerekli önlemleri almalarını belirttiler. İlaçlama sonucu ölen farelerin ertesi gün toplanarak uygun yerlere uygun derinlikte gömülmelerini özellikle belirttiler. Eylül ayından bu yana etkin mücadelenin devam ettiğini belirten yetkililer tüm çiftçilerin eş zamanlı olarak mücadele etmeleri gerektiğinin altını çizdiler. 












  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KUYUCAK MAHALLESİNE OYUN PARKI KURULUYORÖnceki Haber

KUYUCAK MAHALLESİNE OYUN PARKI KURULUYOR

BAŞKAN VEKİLİ HÜSEYİN ERDEMSonraki Haber

BAŞKAN VEKİLİ HÜSEYİN ERDEM

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!