Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, Denizlili sanayicilerle bir araya gelerek işadamlarının sorunlarını dinledi.Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Bilim Sanayi ve...
Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, OSB Yönetim Kurulu üyeleri, Çardak Özdemir Sabancı OSB ve Mermer OSB ile Deri OSB Başkanları ve iş adamları katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Abdülkadir Demir, Denizli’nin Türkiye’de sanayisiyle ön plana çıkan ve sanayi denilince de tekstilin akla geldiği bir şehir olduğunu belirterek, “Özellikle son dönemde tekstille birlikte alternatif diğer sektörlerde ciddi şekilde sistemin içerisine dahil olmuş ve dolayısıyla her gün bu gösterge büyüyerek ve gelişerek devam ediyor. Tabi özellikle bizim açımızdan organize sanayi bölgeleri oldukça önemli. Denizli organize sanayi bölgesi Türkiye’ye örnek organize sanayi bölgelerinden birisi. Tamamen iş adamlarımızın kendi organizasyonlarıyla kurulmuş. Bakanlığımızın da desteğiyle bu günlere gelmiş. Her gün kendini yenileyen ve gelişen bir organize sanayi bölgesi” dedi.
Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin de önemli bir diğer sanayi bölgesi olduğunu kaydeden Vali Demir, “Burada da yaklaşık 10 yıla yakın bir süredir devam eden bir süreç var. Şu anda en son arıtması da dahil olmak üzere her hangi bir eksiği kalmadı. Ancak burada en önemli sorun özellikle deri sektörünün son yıllarda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle oradaki firmalarımızın taşınmasıyla ve oradaki yapılanmayla ilgili imkanların yetersiz olmasından dolayı sıkıntılar var, buna bir formül arandı. En son Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından proje dahilinde 8 firmamıza 1 milyon 416 bin TL’lik bir destekle Deri Organize Sanayi Bölgesinin taşınması için destek verilmesi kararı çıktı. Taşınma ile ilgili olarak tanınan süre de 1 yıl sonra sona erecek. Taşınmayla ilgili oradaki bina yapımı olsun, makine ekipmanlarının temininin sağlanması konusunda herhangi bir vatandaşımızın finansal yönden bir sıkıntısı kalmadı. İnşallah bunu da bu yıl sonuna kadar çözmüş olacağız” diye konuştu.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan ise, üniversite sanayi işbirliğinin en üst seviyeye çıkması gerektiğini belirterek, “Denizli, Aydın ve Muğla bölgesindeki üniversite ve sanayi ilişkilerini biraz daha üst seviyeye nasıl taşıyabiliriz. Derdimiz bu.Bunu proje bazına nasıl dökeriz onu tartışıyoruz. Biraz daha özelleştiriyoruz. Ara malı listesindeki ithalat listesindeki ürünlerden kaçını illerimizde üretebiliriz. Sizlerle birlikte, üniversiteyle birlikte yapacağınız çalışmalarla bir noktaya gelinecek. Bir aksilik çıkmazsa 2014’ün Ocak ayında bu işi bitirmek, daha sonra bunu bir kitapçık haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Kamudaki en azından 2008’den sonraki 5018 numaralı uygulamanın başladığı döneme baktığınızda stratejik plan dediğimiz plan üzerinden gidiliyor” diye konuştu.
Prof.Dr. Arslan daha sonra sanayicilerin sorunlarını dinledi.
Yorum Yazın