© Haber Acıpayam 2022

Yonca yiyerek şişen 163 hayvana veteriner hekimler müdahale etti

Bayburt’un Çalıdere köyünde yonca tarlasına girerek yonca yiyen ve bir süre sonra şişmeye başlayan 163 hayvana Tarım İl Müdürlüğü veteriner hekimlerince müdahale edildi. 162 hayvanın tedavileri veteriner hekimlerce yapılırken, şişen bir hayvan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Edinilen bilgiye göre, Çalıdere köyünde yonca tarlasına giren inek sürüsünde, bir süre sonra rahatsızlık belirtileri baş göstermeye başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne gelen ihbar üzerine köye giden veteriner hekimler, yonca yiyerek şişen 163 hayvana HAYBULANS aracında müdahale ettiler. Hayvanları kurtarmak için çaba gösteren veteriner hekimler, 162 hayvanı yaptıkları kontroller ve tedavilerle kurtardılar. Bir hayvanın kurtarılamayarak zorunlu kesim yapıldığı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

Ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri lenfoma olabilir

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmet Anıl Berk, 40 yaşından sonra en çok görülen kanser türünün lenfoma olduğunu açıklayarak ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri olanların erken tanı için hekime başvurmasını istedi.

Prof. Dr. Kayhan: “KOAH tedavi edilebilir bir hastalıktır”

Prof. Dr. Servet Kayhan, “KOAH tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır” dedi.

Erzincan İl Sağlık Müdürü Tekin, Üzümlü Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu

Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Üzümlü Devlet Hastanesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Bursada vatandaşlar ‘Halk Sağlığı Haftası için yürüdü

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Evde kahvaltı yapmayan çocukların beslenme çantasında olması gerekenler

Okulların başlamasına sayılı günler kala Beslenme Uzmanı Dyt. Dilem İrkin, sabahın erken saatinde kalkıp okula giden, kahvaltı yapamayan çocuklara özel beslenme çantasında olması gerekenleri tek tek anlattı. Kahvaltının çocuklarda zihinsel gelişim için çok önemli olduğunu belirten Dyt. İrkin, “Beslenme çantasına mutlaka sağlıklı sandviç, aperatif olarak ise mevsimsel meyveler, kuru üzüm ve ceviz koyun” dedi.

Doç. Dr. Türay “Nöbet geçirmekle epilepsi tanısı konulmaz”

DÜZCE(İHA) – Doç. Dr. Sevim Türay, Epilepsi hastalığı tanısı konması için bir kişinin birden fazla tekrarlayan nöbeti olması gerektiğini sadece bir kez nöbet geçirmek ile epilepsi tanısı konulamayacağını söyledi.

TÜM HABERLER