© Haber Acıpayam 2022

Sazan yakalama yarışmalarında en'ler belirlenecek

Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneğinin (DENOLDER) geleneksel hale getirdiği sazan balığı avlama yarışması başladı. Gökpınar Göledinde 4 gün sürecek yarışlarda en büyük ve en çok balık yakalayan avcılar belirlenecek.

Sazan balığı avlama yarışları, Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Göledinde başladı. 20 sektörden oluşan avlakta takımlar en az 2 en fazla 4 kişiden oluşacak. Müsabakalar 2 kategoride gerçekleşecek. ‘En Büyük Sazan’ yarışlarında sadece birinci belirlenecek. ‘En Çok Sazan Tutma’ yarışlarında ise dereceye giren ilk 3 takım ödüllendirilecek.

Müsabakalar ‘Su Ürünleri Kanunu’ ve ‘Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’ kapsamında gerçekleştirilecek.40 santimetre limit altındaki balıklar derecelendirmeye alınmayacak. Canlı yem kullanımının yasak olduğu etkinlikte, takım başına en fazla 25 kiloluk yemleme yapılabilecek. Takımlar bir iğneli olta takımı kullanabilecek. Sert PVC malzemelerin kullanımı, boncuk ve benzeri malzemelerin suya atılması kesinlikle yasak olacak.

Tutulan balıklar geri bırakılacak
Yarışmada tutulan balıklar ölçüm ve tartım işlemlerinin ardından suya geri bırakılacak. Yarışmaya 2 takım katılacak. Dört gün sürecek etkinliğin son gününde tartım ve ölçüm işlemlerinin ardından ödül töreni yapılacak. Ödül törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de katılacak. Yarışları izlemek isteyen balıkçılık meraklıları takımların mücadelesine tanık olabilecek.

İlginizi Çekebilir

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

TÜM HABERLER