Sarıgölde kanser için farkındalık standı açıldı
SAĞLIKSarıgöl İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Kanser Günü nedeniyle Sarıgöl Devlet Hastanesi’nde kanser hastalığında erken teşhisin önemini kavratmak için farkındalık standı açıldı. Stantta görevli hemşireler vatandaşlara kanserde erken teşhisinin önemini anlattı.
Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Recep Kılıç, "Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Sarıgöl Devlet Hastanesinde açılan statta vatandaşlarımıza kanser taramalarının erken teşhis için önemi anlatıldı. Rahim ağzı kanseri taraması 5 yılda bir, kalın bağırsak kanseri taraması 50-70 yaş aralığında kadın ve erkeklerde 2 yılda bir yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımıza aile hekimlerinden ulaşabilecekleri gaitada gizli kan testi yaptırmalarını ve 10 yılda bir kolonoskopi yaptırılmalarını öneriyoruz. Ücretsiz kanser taramaları, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezleri (KETEM), sağlıklı hayat merkezleri ve aile sağlığı merkezlerinde yapılmaktadır." diyerek aynı taramanın köylerde de yapıldığını sözlerine ekledi.
Sarıgöl Devlet Hastanesinde açılan stantta kanser taramasının erken teşhis için önemi Hemşire Kıymet Zengin ve Ebe Esin Özcan tarafından vatandaşlara anlatıldı.
İlginizi Çekebilir
MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.
Normal doğumun önemi anlatıldı
Düzce’nin Akçakoca ilçesinde sağlık ekipleri tarafından açılan stantta normal doğumun önemi ve avantajları, gebelik süreci, gebelikte beslenme, anne sütünün önemi konularında bilgiler aktarıldı.
Erzincanda büyükbaş hayvanlar şap hastalığına karşı aşılanıyor
Erzincan’da sonbahar şap aşılama kampanyasında 110 bin hayvan aşılanacak.
Uzmanı, ergenlerle sağlıklı iletişim kurmanın yollarını açıkladı
Psikolog Özge Sert, ergenlerle sağlıklı ve güvene dayalı iletişim kurmanın yollarını anlatarak, “Empati kurmak, açık ve doğru iletişim kurup, sınırlar ve kurallarda kararlı olunması çok önemli. Güvene dayalı sağlıklı bir iletişim ortamı ergenlik döneminde sağlanması gereken önemli yapı taşlarından biridir” dedi.
Yanlış bir mantarın tüketilmesi hayatı tehdit edebilir
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Attila Önmez, yağışların artmasıyla birlikte doğada kendiliğinden yetişen mantar tüketimine bağlı zehirlenme vakalarının arttığına dikkat çekti.
Dünya İnme Gününde Erzincan Sağlık Müdürlüğünden kritik uyarılar: Her 4 kişiden biri risk altında!
29 Ekim Dünya İnme Günü vesilesiyle Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü, inme risk faktörleri ve korunma yolları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Yapılan açıklamada, sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımının inme riskini artırdığına dikkat çekildi.