Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu'ndan Başkan Zolan'a ziyaret
ACIPAYAMCumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Kurul üyelerine Denizli'deki zengin termal kaynakları anlatan Başkan Zolan, "Denizli'de termal sağlık turizmi lokomotif olarak seçtiğimizde ziyaretçiler en az bir hafta 10 gün şehrimizde kalabilir" dedi.
Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu'ndan Başkan Zolan'a ziyaret
Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Kurul üyelerine Denizli'nin zengin termal kaynaklarını anlatan Başkan Zolan, "Termal sağlık turizmi lokomotif olarak seçtiğimizde ziyaretçiler en az bir hafta 10 gün şehrimizde kalabilir" dedi.
Bir dizi ziyaret, inceleme ve program için Denizli'ye gelen Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve kurul üyesi Dr. Sema Ramazanoğlu, kurul üyeleri Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel, Dr. Ümmü Gülşen Öztürk, Dr. Zülfiye Füsun Kümet ve Nukhet Küçüker ile Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki katıldı. Denizli'nin sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikleri anlatan Dr. Ramazanoğlu kentin belediyecilik hizmetleriyle Türkiye'ye örnek bir şehir olduğunu belirterek, "Denizli'de çok güzel birlik ve beraberlik var. Çok güzel eserler var" dedi.
Başkanvekili Topaloğlu: "Rapor halinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz"
Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Topaloğlu ise, kurulun sağlık ve gıdada öncü olan illeri ziyaret ettiğini anlatarak, "Eylül ayında sağlıkla ilgili çalışmalar yapacağız. Sağlık turizminin alt dallarından olan termal turizmle ilgili Sayın Bakanımızın moderatörlüğünü yaptığı toplantımız oldu. Bu ziyaret ile Denizli’deki termal turizm ile ilgili çalışmaları yerinde görme fırsatımız oldu. Tedavi merkezini gördük, çok güzel çalışmalar ve imkanlar var, bunlar değerlendirilebilir. Turizme katma değer katmak mümkün. Gözlemlerimizi rapor halinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz" dedi.
"Denizlimiz kadim bir şehir"
Başkan Osman Zolan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Denizlimiz kadim bir şehir. Denizlimizin tekstili sanayide lokomotif. 3,5 milyar doları aşan ihracatımız var. Sadece sanayi şehri değil aynı zamanda turizm şehriyiz. Denizli 2,5 milyonun üzerinde turistin geldiği bir şehir. Başta Pamukkalemiz olmak üzere 19 antik kentimiz ve çok zengin jeotermal kaynaklara sahibiz. Denizli Türkiye’de en çok turist gelen iller arasında 5. sıradadır" dedi. Denizli'nin turizmdeki sıkıntısının kısa süreli konaklamalar olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, "Termal turizmi lokomotif olarak seçtiğimizde ziyaretçiler en az bir hafta 10 gün şehrimizde kalabilir" diye konuştu.
"Ege’nin en büyük kayak merkezini yaptık"
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tekstili, el sanatları, yaylaları, antik kentleri, doğal ve kültürel birçok zenginliğe sahip Denizlimize gelen bir kişi her gün farklı bir yere gidebilir, farklı seçenekleri olabilir. Denizlimizde insanların nefes alması ve yayla turizmi adına Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nı yaptık. 70 km mesafede Ege’nin en büyük kayak merkezini yaptık. Şu anda insanlarımız kayak yapabiliyor. Burada toplam 13 km uzunluğunda pistlerimiz var. Kar kalitesi gayet başarılı."
İlginizi Çekebilir
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.