PAÜ’nün kazı çalışmalarını sürdürdüğü antik kent sayısı 9’a yükseldi
ACIPAYAMKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Miras” projesi kapsamında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyelerinin Türkiye’deki yürüteceği kazı çalışmaları sayısı dokuza yükseldi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Miras” projesi kapsamında, Hierapolis Antik Kentinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından geçtiğimiz Kasım ayında yapılan lansman toplantısında; PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Laodikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’in aynı zamanda Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale-Hierapolis Kazı Koordinatörlüğüne atandığı kamuoyuna duyurulmuştu. Bu görevlendirmenin ardından, yine PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden, Stratonikeia ve Lagina Kazıları Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt Muğla-Milas sınırları içinde yer alan Labraunda kazılarına; Tripolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Duman ise Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Aydın-Karacasu sınırları içinde bulunan Afrodisias kazılarına koordinatör olarak atandı. Geleceğe Miras Projesi ile birlikte Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyeleri Türkiye çapında yürütülen kazı çalışmaları sayısı toplamda dokuz oldu. Bu alanların bir kısmı Dünya Kültür Mirası kalıcı, bir kısmı ise Geçici Kültür Mirası listesinde yer alan Ülkemizin ve Dünyanın en önemli kültürel mirasları olması özelliklerini taşımakta.
“Hocalarımız ile gurur duyuyorum”
Bakanlık tarafından gerçekleştirilen görevlendirmelerin ardından Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt, PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Laodikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Stratonikeia ve Lagina Kazıları Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Tripolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Duman Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ı makamında ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Miras” projesi kapsamında, kazılara koordinatör olarak atanmış olan öğretim görevlileriyle bir kez daha duyduğu gururu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, kendilerine çalışmalarında başarılar dileyerek keşiflerin ülkemize ve üniversitemize hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Geleceğe Miras projesi kapsamında, Türkiye’de yabancı heyetler tarafından yürütülen kazı alanlarındaki çalışmaların 12 aya yayılarak, daha fazla alanın kazılması, restorasyonlarının yapılarak, kültür miraslarımızın gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.
İlginizi Çekebilir
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.