PAÜ Hastanesinde yeni MR cihazı hastalara hizmet vermeye başladı
SAĞLIKPamukkale Üniversitesi Hastanesi (PAÜ), Radyoloji Bölümünde bulunan ikinci MR cihazı yenilenmesinin ardından hastalara hizmet vermeye başladı. Radyoloji Anabilim Dalı sorumluları, "Yeni cihaz ile birlikte kapalı yerde kalma korkusu ve kilo fazlası olan hastaların da MR çektirmesini mümkün kılmaktadır" şeklinde belirttiler.
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi (PAÜ), ikinci MR cihazı yenilenerek hastalara hizmet vermeye başladı. Radyoloji Anabilim Dalı sorumluları konu hakkında açıklamalarda bulunarak; “Doğru ve hızlı tanı koyabilmek için MR ve ileri düzey görüntüleme hizmetleri büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla 2021 yılının Kasım ayında üniversitemizde 1.5 Tesla yeni MR cihazımızın kurulumunu gerçekleştirdik. Böylece hastanemizde 2 adet yeni MR cihazımızla hastalarımıza hizmet verilebilmektedir. Dünya standartlarında, teknolojik alt yapısı, doktor ve teknisyeniyle 1.5 Tesla MR cihazı yüksek çözünürlükteki görüntü kalitesiyle teşhis ve tedavi hizmetlerinde daha etkin bir hizmete erişimi sağlamakta, hastalarımıza daha hızlı, sessiz ve daha rahat bir çekim imkanı sunmaktadır” denildi.
“Kapalı yerde kalma korkusu ve kilo fazlası olan hastaların da MR çektirmesi mümkün”
Yeni cihazın diğer MR cihazlarına göre yüksek çekim gücü sayesinde daha kısa sürede yüksek kalitede görüntü oluşturduğunu belirten Radyoloji Anabilim Dalı sorumluları; “Cihaz gantri içinin genişliği, hastanın MR çekimine uyumunu ve konforunu artırmaktadır. Kapalı yerde kalma korkusu ve kilo fazlası olan hastaların da MR çektirmesini mümkün kılmaktadır. Cihazımızda Tüm Vücut, Nöro vasküler, Anjio, Ortopedik, Abdominal, Onkolojik MR, Kolanjiografi MR incelemeleri, 3D-4D sekansları ile detaylı ve hareketli organların çekimleri yapılabilmektedir. Çekim fobisi olan çocuk hastalarımıza anestezi hekimi gözetiminde anestezili MR çekimi uygulaması da yapılabilmektedir. Hizmete giren yeni MR cihazımızla beraber MR çekimleri için randevu sürelerinin kısaltılması hedeflenmektedir. Çok daha hızlı ve kaliteli görüntülerin elde edileceği MR cihazımız sayesinde her iki MR cihazımız ile birlikte günlük ortalama 100-120 tetkik gerçekleştirilmektedir. MR cihazımız manyetik rezonans teknolojisinin ulaştığı en yeni donanım ve teknolojiye sahip olup kaliteli ve hızlı teşhis hizmeti verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni MR cihazının hastanemize ve halkımıza hayırlı olmasını dileriz” dediler.
İlginizi Çekebilir
Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak
Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.
Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı
DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.
Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı
Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.
Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar
Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.
Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor
DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.
MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.