Muhtarlar Günü kutlanıyor
ACIPAYAMDenizli'de muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Denizli Valiliği önünde düzenlenen programa Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Adnan Kuloğlu, Denizli Büyükşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Kalay, yönetimleri ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı. Çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program Denizli Valiliği Konferans Salonu'nda devam etti. Denizli Valisi Ali Fuat Atik burada yaptığı konuşmada, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Denizli’de görev yapan muhatlarla bir araya gelip, hasbihal etmek istediklerini söyledi. Denizli'de muhtarlarla birlikte ortak hizmetlere imza attıklarını kaydeden Vali Atik, “Bize aktarılması gereken hususları bir aile ortamı içerisinde hep birlikte değerlendirelim istedik. Zaten belediye başkanlarımız sizlerin talepleri noktasında her türlü desteği veriyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Muhtarlar Gününüz tebrik ederim” dedi.
Başkan Zolan: "Muhtarlık, demokrasinin başlangıcıdır"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, muhtarların vatandaşların ilk ulaşacağı kişiler olduğunu belirterek, "Muhtarlık, demokrasinin başlangıcıdır, yerel yönetimlerin başlangıcıdır. Muhtarlarımızın kapıları vatandaşımıza 24 saat açıktır. Vatandaşın tüm sorunlarını aktarabildiği ilk kişidir muhtarlarımız" dedi. Denizli'de muhtarlarla uzun yıllardır çalıştıklarını, her birinin mahallesinin sorunların çözümü için büyük gayret sarf ettiğini bildiğini aktaran Başkan Zolan, "Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurumlarımızla muhtarlarımızın yanlarında olmaya çalışıyoruz. Aslında sizler bizim yol arkadaşımızsınız. Çözüm ortağımızsınız, sevincimizde kederimizde beraber olduğumu kişilersiniz. Ben tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyorum. İnşallah birlikte sorunları çözmeye, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Ülkemizi şehrimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için el ele kola kola çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Adnan Kuloğlu da, muhtarların mahalle içerisinden seçilen ağabey, abla, baba, kardeş olduğunu belirterek, "Muhtar hiçbir zaman 'ben şu işi yapamıyorum, bu işi yapamıyorum' demez. Muhtar, mahalledeki sorunların çözümü için kamu kurumları ile köprü görevi yapan kurumdur. Ben bugünün kutlanmasına vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyor, tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum" dedi. Denizli Büyükşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Kalay muhtarların zor şartlar altında görev yaptıklarını belirterek, bugün kendilerine her türlü imkânı sunanlara teşekkür etti. Kalay, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere mahalle sakinlerimizin ortak istekleri ve muhtarlarımızın sorunlarının çözüme kavuşturma noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.