© Haber Acıpayam 2022

Muğlada Beyin ölümü tespiti ve donör bakımı sempozyumu

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda beyin ölümü tespiti, donör bakımı, aile görüşmesi sempozyumu düzenlendi.


Türkiye’nin önemli sağlık sorunlarından birisi ve tedavisi sadece organ nakli ile mümkün olan hastalıklara çare olabilme noktasında önemli bir yere sahip olan sağlık çalışanları bilgilerini tazelemek için Muğla ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları sempozyumda bir araya geldi. ‘Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı ve Aile Görüşmesi’ konularında bilgilerini tazelemek, konuya gereken önemin gösterilmesini sağlamak ve organ nakli hizmetlerinin iyileştirilmesi ile ilgili yapılan çalışmalarda beyin ölüm bildirimi ve kadavra donör sayısının arttırılması amacıyla Bakanlık ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Organ Bağışında Uyum İçin Teknik Yardım Projesi’ çerçevesinde düzenlenen ‘Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı, Aile Görüşmesi’ konulu eğitimlerin devamı niteliğinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Muğla’da sempozyum düzenlendi.


Sempozyum programına Muğla’da bulunan özel ve kamuya ait hastanelerin yöneticileri, idari personelleri ile hastanelerde görevli Anestezi Uzmanları, Yoğun Bakım Uzmanları, Nöroloji Uzmanları, Beyin Cerrahi Uzmanları, Acil Tıp Uzmanları ve Organ Nakil Koordinatörleri olmak üzere yaklaşık 100 kişi katıldı.


Muğla İl Sağlık Müdür Vekili Uzman Dr. Esin Nebioğlu ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Hüseyin Bozdemir sempozyumun açılışında katılımcılara bilgi verdi. İzmir Bölge Koordinasyon Merkezinin mevcut durumunu İzmir Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Özgür Sönmez, Beyin Ölümü Tespiti konusunda İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde görevli Prof. Dr. Ali Necati Gökmen, Donör Bakımı konusunda Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli yoğun bakım uzmanı Doç. Dr. Canan GürsoyY, Donörlerin Enfeksiyon açısından değerlendirilmesi hakkında İzmir Dokuz Eylül Hastanesinde görevli Prof. Dr. Şükran Köse ve son olarak da Aile Görüşmesi konusunda İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi Organ Nakil Koordinatörü Sevay Bozkuş Aslan sunum yaptı.

İlginizi Çekebilir

Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak

Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.

Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.

Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı

Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.

Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar

Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor

DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.

MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.

TÜM HABERLER