Minikler depremzedelere yardım için ellerinden geleni yapıyor
ACIPAYAMDenizli’nin Çameli ilçesinde minikler, oyuncaklarını, harçlıklarını ve yapılan ekmekleri paketleyerek depremzedelere gönderdi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan 7,7 ile 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından tüm Türkiye birlik beraberlik içerisinde bölgeye yardım göndermeye devam ediyor. Denizli’nin Çameli ilçesinde, çocuklar maddi ve manevi destek sağlamak için oyuncaklarını ve harçlıklarını deprem bölgesine gönderdi. Minikler aynı zamanda ilçede yapılan ekmekleri toplama merkezinde paketleyerek aileleriyle beraber çalışıyor. El birliği ile hazırlanan yardımlar kamyonlara yüklenerek deprem bölgesine hızla ulaştırılıyor.
“Hepiniz çok kıymetlisiniz”
Deprem bölgesini televizyondan izleyen 5 yaşındaki Kurtuluş Kağan Çağdaş, akranlarına yardım edebilmek, ağlamamaları için oyuncaklarını göndermek istedi. Yardım merkezine baba Hamdi Çağdaş’la birlikte gelen Çağdaş, akranlarına mektup yazarak söylemek istediklerini babasına yazdırdı. Çağdaş’ın yazdırdığı mektup şöyle:
“Çok zor, sizi böylesine elimiz, kolumuz bağlı şekilde ekranlardan izlemek zor. Yattığımız yatak bize haram, yediğimiz bir lokma yemek boğazımızdan geçmez oldu. Elime geçen ne varsa yardım kolisine koydum. Umuyorum ki koymuş olduğum boyalar, çocukların bir an olsun içlerinde bulundukları bu zorlu şartlarda, unutmalarına vesile olur. Elimde oyuncak olarak sadece küçükken oynadığım oyuncağım ayıcığım vardı. Onu göndermek istedim. Belki birkaç çocuğun yaralarını sarar. Bu da geçecek inşallah. Emin olun şuan kilometrelerce uzakta olsak da bütün yüreğimiz sizinleyiz. Gün birlik olmak vakti, gün dua etme günü. Sığınacağımız tek kapı Allah’ın kapısıdır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Hepiniz çok kıymetlisiniz.”
İlçelerden ve esnaflardan yakacak, gıda yardımı devam ediyor
Denizli’deki esnaflar, sanatkarlar ve gönüllü aşçılar da deprem bölgesine yardım aracıyla yola çıktı. Depremzedelere yardım için giden 20 mobil mutfakla birlikte görev yapacak 20 aşçı da deprem bölgesine gitti. Acıpayam ilçesinde bulunan marangozlar ve odun satan esnaflar da tırlara yüklediği yakacak yardımını depremzedelere ulaştırmak üzere yola çıktı.
İlginizi Çekebilir
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.