© Haber Acıpayam 2022

MEÜ Onkoloji Hastanesine bağlı Kemik İliği Nakil Merkezi ilk hastasını kabul etti

Mersin’de ilk ve tek kemik iliği nakil merkezi konumunda olan ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak açılışı gerçekleştirilen Mersin Üniversitesi (MEÜ) Onkoloji Hastanesi içerisinde yer alan Kemik İliği Nakil Merkezi, ilk hasta kabulünü gerçekleştirdi.


Türkiye’deki yaklaşık 100 kemik iliği nakil merkezinden biri olan merkez ilk hastasını kabul etti. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Onkoloji Hastanesi ile bölgede çok önemli bir eksikliğin giderildiğini, kemik iliği naklinin de yine ihtiyaç duyulan bir sağlık hizmeti olduğunu vurguladı. Çamsarı, "Gerçekleştirilen ilk kemik iliği naklinin ilimiz ve bölgemizdeki hastalarımız için çok önemli bir adım olduğunu belirtmek isterim. Hastalarımızın il dışına gitmek zorunda kalmasının önüne geçebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimizde bir ilk olma özelliğini taşıyan Kemik İliği Nakil Merkezimiz bünyesinde verdiğimiz bu hayati hizmetin ilimize, bölgemize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.


Gerçekleştirilen ilk hasta kabulü ile ilgili bilgiler veren İç Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. üyesi Pelin Aytan ise Kemik İliği Nakil Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk hasta kabulünün bölge ve hastane için çok önemli olduğunu ifade etti. Aytan, “Bugün bizim için çok heyecanlı bir gün. Bir yıldır takip ettiğimiz hastamızın, kendi kök hücrelerini kendine nakletme planını yapmış durumdayız. Bugün hastamızı servisimize yatırma sebebimiz de hastayı mobilize etmek. Yani kök hücre naklini yapmadan önce, kendi kök hücrelerini toplayıp saklamak” ifadelerini kullandı.


Hastanın bundan sonraki tedavi süreci ve Kemik İliği Nakil Merkezi’nin hedeflerinden de bahseden Aytan, "Hastamızın bugünden itibaren yatış süresi 12 gün. Bu süre tamamlandıktan sonra, uygun kök hücre sayısına ulaşırsak, bunlarını saklayıp toplayacağız. Bundan 15 gün sonra da uygun görülürse, kök hücre naklini gerçekleştireceğiz. Sırada bekleyen, planladığımız hastalarımız da mevcut. Haftada 2-3 nakil gerçekleştirme hedefimiz var. İlerleyen süreçlerde bunu da gerçekleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak

Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.

Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.

Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı

Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.

Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar

Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor

DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.

MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.

TÜM HABERLER