© Haber Acıpayam 2022

Meme kanserinde erken teşhis başarıya ulaşma oranını artırıyor

Özel Denizli Tekden Hastanesi meme kanseri farkındalık ayı kapsamında erken teşhisin önemine vurgu yaparak bilinçlenme ve kanser vakalarında ölümlerin azalması adına genel cerrahi doktorları bilgilendirmelere devam ediyor.


Erken teşhisin önemine vurgu yapma amaçlı yapılan bu bilgilendirmeler kapsamında hastanenin Genel Cerrahi doktorlarından Op. Dr. Aydın Keskin, önemli açıklamalarda bulundu. Op. Dr. Aydın Keskin, “Meme kanseri kadınlarda en sık karşılaşılan kanser türlerinden biridir. Ancak erken dönemde fark edildiğinde tedavide oldukça başarılı sonuçlar elde edilen bir hastalık grubudur. Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü olup, yaklaşık her 8 kadından birinde hayatlarının bir döneminde meme kanseri gelişmektedir. Meme kanserinin büyük bir kısmı ailevi sebeplerden kaynaklanmaktadır. Ailede meme kanseri varsa yakalanma riski diğer insanlara göre daha yüksektir. Bunun dışında yağlı beslenme, şişmanlık ve obezite, çevresel faktörler, doğum yapmamış olmak, geç yaşta menapoza girmek, doğum kontrol hapı kullanmak, emzirememek meme kanseri risklerini artıran sebeplerin başında gelmektedir” dedi.



“Erken evrede teşhisi konulan meme kanserlerinde tedavi şansı oldukça yüksektir”


Özel Denizli Tekden hastanesi Genel Cerrahi uzmanlarından Op. Dr. Aydın Keskin, “Meme kanserinin erken evrede teşhis edilmesi, hastalığın seyri açısından çok önem arz etmektedir. Özellikle 20 yaşından itibaren kişinin düzenli bir şekilde elle kendi kendini muayene etmeyi öğrenmesi gerekmektedir. Memede oluşabilecek şişlik, kızarıklık, meme ucunda çekilme, meme renginde değişiklik gibi uyarıcı işaretlerden bir ya da birkaçı fark edildiği takdirde genel bir muayene yapılmasını önermekteyiz” ifadelerini kullandı.



“Memede herhangi bir kitle durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır”


Erken evrede teşhisi konulan meme kanserlerinde tedavi şansının çok daha yüksek olduğundan bahseden Op. Dr. Aydın Keskin, “Meme kanserini erken evrede yakalayabilmek için düzenli muayenelerin yapılması önemlidir. Özellikle 40 yaşından itibaren ailede meme kanseri öyküsü varsa yani risk grubunda ise belirli periyodlarla ultrason, Mamografi gibi tetkiklerle muayenesinin yapılarak varsa şüpheli bir lezyonun tespit edilmesi, erken teşhis edilmesi ve tedavinin gidişatı yönüyle önem arz ediyor. Memede herhangi bir kitle durumda mutlaka bir sağlık kurumuna başvurulması gerekir. Meme kanserinin erken evrede teşhis edilmesi tedavi şansını olumlu yönde etkilemektedir. Erken evrelerde bazen kitleyi alarak memeyi korumak ve beraberinde Onkolojik tedavi ile meme kanserinde %100 oranında iyileşme gözlenmektedir. İleri evrelerde meme kanserinin tedavisi biraz daha güçleşmektedir. Memenin tamamı alınabilir, koltuk altının temizlenmesi ve uzak organ metastazıları varsa da ona yönelik tedavi olması gerekmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlginizi Çekebilir

Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak

Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.

Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.

Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı

Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.

Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar

Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor

DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.

MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.

TÜM HABERLER