Leğen kemiği yaralanmalarında doğru tedavi büyük önem az ediyor
SAĞLIKÖzel Denizli Cerrahi Hastanesi hekimlerinden Doç. Dr. Burkay K. Kaçıra, leğen kemiği yaralanmalarının doğru tedavi edilmediğinde kalıcı fonksiyon bozukluklarına neden olabildiğini belirtti.
Halk arasında leğen kemiği olarak bilinen pelvis yaralanması hakkında Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nin başarılı hekimlerinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Burkay K. Kaçıra, önemli bilgilendirmede bulundu.
Yaralanmanın boyutuna göre tedavi edildiğini ve kemiğin hayati iç organlarına çok yakın olduğunu söyleyen Doç. Dr. Burkay K. Kaçıra, hayati kayıplara dahi neden olabileceğini ifade etti. Kemik erimesi bulunan yaşlı hastalarda leğen kemiğinde kırılmaların meydana geldiğini belirten Dr. Kaçıra, “Pelvis kemiği halk arasında leğen kemiği olarak da adlandırılan kemik, tam kalça bölgesini oluşturuyor. Diğer ortopedik yaralanmalardan farklı olarak hayati iç organlarla çok yakın komşulukta bir kemik, o nedenle pelvis yaralanmaları oldukça ciddi yaralanmalardır. Genellikle trafik kazalarından ya da yüksekten düşme sonucunda gördüğümüz yaralanmalardır. Kemik erimesi olan yaşlı hastalarda da yetmezlik kırığı dediğimiz kemik erimesine bağlı pelvis kırıkları da görülebiliyor. Hayati organlarla çok iç içe olan pelvis, ciddi kanamalara ve bu kanamalara bağlı ciddi durumlara, hayat kayıplarına neden olabiliyor. Genç nüfusta ağır travmalardaki en çok ölüm sebeplerinden biri maalesef pelvis yaralanması. Acil servislerde çok hızlı müdahale edilmesi ve sonrasında da yaralanmalarının çok iyi tedavi edilmesi gerekiyor. Yoksa yürüme ile ilgili kalıcı problemler ve idrar yolu sistemiyle, diğer sistemlerle çok yakın olduğu için kalıcı fonksiyon bozukluklarına neden olabiliyor. Pelvis yaralanmaları acil tedavi yöntemleri ve kalıcı tedavi yöntemleri olarak ikiye ayrılır. İyi teşhis edilip doğru tedavi edilmesi lazım” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak
Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.
Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı
DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.
Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı
Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.
Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar
Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.
Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor
DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.
MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.