© Haber Acıpayam 2022

Kofçazda muhtarlara su depoları temizliği ve kanser taraması bilgilendirmesi

Kırklareli’nin Kofçaz ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarına yönelik su depoları temizliği, klorlanması, içme suları dezenfeksiyonu ve KETEM temas noktası ile kanser taramaları hakkında bilgilendirme yapıldı.


Kırklareli’nin Kofçaz ilçesinde, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Vekili Fatma Akyüz ve Kofçaz Toplum Sağlığı Başkanı Cevat Atalay tarafından köy ve mahalle muhtarlarına yönelik su depoları temizliği, klorlanması, içme suları dezenfeksiyonu ve KETEM temas noktası ile kanser taramaları hakkında bilgilendirme yapıldı.


Bilgilendirme etkinliğinde, su depolarının düzenli olarak temizlenmesi ve klorlanmasının içme suyu kalitesini ve halk sağlığını nasıl koruyacağı konusunda detaylı bilgiler verildi. Ayrıca, içme sularının dezenfeksiyon yöntemleri ve sağlıklı su tüketiminin önemi vurgulandı. Muhtarlar, kendi bölgelerindeki su depolarının düzenli olarak bakımını yapma ve klorlama işlemlerini gerçekleştirme konusunda teşvik edildi.


Bunun yanı sıra, KETEM temas noktalarının işleyişi ve kanser taramalarının önemi hakkında muhtarlara bilgi verildi. Kanserin erken teşhisinin tedavi sürecindeki hayati rolü anlatıldı ve köylerde yaşayan vatandaşların düzenli taramalara katılmalarının teşvik edilmesi istendi.

İlginizi Çekebilir

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde sanat ve sporla ruh sağlığı destekleniyor

SEAH İstasyon Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’ni ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir, burada hizmet alan danışanların sosyal hayatın içinde yer almasına yönelik faaliyetlerin önemine değindi.

Tunceliye atanan 6 uzman ve 45 pratisyen hekim göreve başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından 118. dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ile Tunceli’ye atanan 6 uzman ve 45 pratisyen hekim göreve başladı.

Fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek için yürüdüler

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 6 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ile Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen yürüyüş büyük ilgi gördü.

On - Target Master Onkoloji toplantısı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, On-Target Master Onkoloji Toplantısı’nda “Raman ve FT-IR Spektroskopisi ile Küçük Hücreli Dışı Akciğer Kanserinde Non-İnvaziv Tanı: Yenilikçi Bir Moleküler Yaklaşım” konusunda yaptığı sunumla “Sözel Bildiri İkincilik” ödülü aldı.

Selendili vatandaşlar kan bağışına yoğun ilgi gösterdi

Uşak Kızılay Kan Merkezi tarafından Manisa’nın Selendi ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında 60 ünite kan toplandı.

Ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri lenfoma olabilir

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmet Anıl Berk, 40 yaşından sonra en çok görülen kanser türünün lenfoma olduğunu açıklayarak ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri olanların erken tanı için hekime başvurmasını istedi.

TÜM HABERLER