Kış aylarında geçmeyen öksürük ciddi sorunların habercisi olabilir
ACIPAYAMDenizli Özel Egekent Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurşen Avkan, kış aylarında geçmeyen öksürüğün ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabileceğini belirtti.
Denizli Özel Egekent Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurşen Avkan, kış aylarında geçmeyen öksürükle ilgili alınması gereken tedbirler konusunda açıklamalarda bulundu. Geçmeyen öksürüğün altta yatan ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabileceği konusunda uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Nurşen Avkan, "Kış aylarında sıkça karşılaşılan öksürük, birçok insan için rahatsız edici bir durum haline gelebilir. Özellikle soğuk havalarda ortaya çıkan öksürük, çoğu zaman üst solunum yolu enfeksiyonları ile ilişkilendirilse de astım, pnömoni, bronşit veya alerjik reaksiyonlar gibi kronik rahatsızlıkların da habercisi olabilir. Bu nedenle, öksürüğün bir haftadan fazla sürmesi durumunda mutlaka bir uzmana başvurulması gerektir" dedi.
Kış aylarında hava kirliliği ve kapalı alanlarda geçirilen zamanın artmasının öksürüğü tetikleyen faktörler arasında yer aldığına işaret eden Uzm. Dr. Nurşen Avkan, "Özellikle astım hastaları ve alerjik bireylerin, soğuk hava ve kuru ortamlar karşısında daha hassas olabiliyor. Bu kişilerin dikkatli olmaları ve gerektiğinde önleyici tedbirler almaları gerekiyor. Ayrıca, düzenli egzersiz yapmak ve sağlıklı beslenmek bağışıklık sistemini güçlendirecektir" şeklinde konuştu.
Hastalara öksürüğün devam etmesi halinde bir doktora danışmalarını öneren Uzm. Dr. Nurşen Avkan, şu tavsiyelerde bulundu:
"Kendi başınıza tedavi yöntemleri denemek yerine, uzman görüşü almak her zaman daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır. Geçmeyen öksürüğün nedeninin kesin olarak belirlenmesi için gerekli tetkiklerin yapılması önem taşıyor. Erken teşhis ve tedavi, birçok hastalığın seyrini olumlu önde etkileyebiliyor"
İlginizi Çekebilir
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.