© Haber Acıpayam 2022

Kanlı Nigar Büyükşehir sahnesinde

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden biri olan “Kanlı Nigar” müzikaliDenizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde sahnelendi. Oyuncuların performansı büyük beğeni toplarken, izleyiciler sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin davetiyle kente gelen Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden biri olan “Kanlı Nigar” müzikalini sahneledi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan eser Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu. Şef Ömer Yöndem yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı. İki perde olarak sahnelenen eserde oyuncuların performansı büyük beğeni toplarken, izleyiciler sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.

 

Kültür ve sanat şehri Denizli

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan burada yaptığı konuşmada, Antalya Devlet Opera ve Balesi’ni Denizlili hemşehrileriyle buluşturmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Kanlı Nigar’ın kalitesiyle standartlarıyla en üst seviye olan güzel eserlerden biri olduğunu kaydeden Başkan Zolan, Denizli’nin kültür ve sanat şehri olmaya devam edeceğini vurguladı. Gecenin sonunda oyunculara çiçek takdim eden Başkan Osman Zolan, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Akın Ulutaş’a üzerinde Denizli horozu figürlü kaide verdi.

 

Oyuncular

 

Eserde ‘Kanlı Nigar’ rolünü Emel Öziş, ‘Hamdi’ rolünü Ümit Burak Tekinay, ‘Haydar’ rolünü Taner Ölçen, ‘Şetaret’ rolünü Tuğba Kubilay, ‘Letafet’ rolünü Arzu Yaman, ‘Hüsrev’ rolünü Baha İşler, ‘Rumelili’ rolünü Yalçın Ünsal, ‘Laz’ rolünü Zafer İşgören, ‘Acem’ rolünü Baturalp Bilgili, ‘Ülfet’ rolünü Selin Telek, ‘Nefaset’ rolünü Selda Serdar, ‘Mahallenin Meraklısı’ rolünü Pınar Tekol, ‘Naci’ rolünü Dağhan Ergün, ‘İhtiyar’ rolünü ise Engin Yaman canlandırdı.

 

 

İlginizi Çekebilir

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

TÜM HABERLER