© Haber Acıpayam 2022

Kadınlara online eğitim

1-31 Ekim Kanser Farkındalık Ayı nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ortak bir program gerçekleştirdi. Erken tanının önemine dikkat çekmek için yapılan programda kadınlara online eğitim verildi. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu Hekimi Dr. Tülay Alan tarafından programa katılan kadınlara meme kanseri tanısı, teşhisi ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgiler verildi. Meme kanserinin kadınlarda görülen kanser türleri arasında ilk sırada yer aldığını belirten Dr. Alan, “Meme kanseri bir halk sağlığı sorunudur. Her türlü hastalıkta olduğu gibi kanser türlerinde ve özellikle meme kanserinde de erken tanı çok önemlidir" dedi.

 

"Erken tanı için 3 yöntem"

 

Dr. Alan sözlerini şöyle sürdürdü: "Erken tanı için 3 yöntem uygulanabilir. Evde kişinin kendi muayenesini yapması, hekim muayenesi ve mamografi tetkikidir. Özellikle 40-69 yaş arasındaki kadınların 2 yılda bir ulusal tarama programı gereğince mamografi çektirmesi gerekmektedir. Meme kanseri tedavisi hastanın sağlık durumuna ve hastalığın evresine göre yapılır. Bu çerçevede ücretsiz hizmet veren KETEM birimlerimizde organ ve hayat kayıplarını önlemek adına düzenli taramalar yaptırabilirsiniz.”

İlginizi Çekebilir

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

TÜM HABERLER