İsviçreli hasta Türkiyede sağlığına kavuştu
SAĞLIKİsviçreli hasta Sera Strunk, Algoloji Uzmanı Prof.Dr. Ercan Gürses tarafından yerleştirilen omurilik ağrı pili (spinal kord stimülatörü) sayesinde sağlığına kavuştu.
Bel, kalça ve bacak ağrıları nedeniyle İsviçre’de spinal dar kanal tanısıyla ameliyat edilen Sera Strunk, ağrılarının geçmemesi üzerine ikinci defa ameliyat edilerek, bel omurga kemiklerine inplant (platin) yerleştirildi. Hastanın ağrılarının devam edip daha da artması üzerine İsviçre’de üniversite hastanesinde ağrı kliniğinde ağrı kesici ilaçlar, radyofrekans ve rehabilitasyon tedavileri uygulandı. Uygulanan morfin grubu ilaç, radyofrekans ve rehabilitasyon tedavilerine rağmen ağrıları geçmeyen Strunk, artık işini yapamaz, günlük yaşamını sürdüremez hale geldi. Ülkesindeki tedavilerden sonuç alamayan Strunk, tedavisi için Türkiye’ye gelmeye karar vererek, Algoloji Uzmanı Prof.Dr. Ercan Gürses ile görüşmeye karar verdi.
Türkiye’de sağlığına kavuştu
"Hastamıza İsviçre’de omurilik pili yerleştirilmiş, ancak hasta bu tedaviden de yarar görmemiş, bunun üzerine omurilik pili çıkarılmış. Yaşamını bu ağrılarla sürdürmek zorunda olduğu söylenmiş" diyen Dr. Gürses, "İsviçre’den gelerek kliniğimize başvuran hastamızın muayene ve tetkiklerinin değerlendirilmesi sonucunda ameliyat olduğu 4-5 ve 5-S1 seviyeleri ile uyumlu nöropatik ağrılarının olduğunu saptadık. Bugüne kadar uygulanan tedavilerden yarar görmemesine karşın kendisine omurilik ağrı pili (spinal kord stimülatörü) yerleştirilmesini önerdik. Hastamızın tedaviyi kabul etmesi üzerine gerekli ameliyat hazırlıkları ardından hastaneye yatışını yaptık. Önce omurilik pili elektrotlarını yerleştirerek hastamızı test sürecine aldık. Hastamız test sürecini banyo yapmak dışında herhangi bir hareket kısıtlaması olmadan sürdürdü. Test sürecinden hastamızın yarar gördüğünü saptadıktan sonra ikinci bir işlem ile kalıcı omurilik pilini yerleştirdik. Yaklaşık 3 hafta süren test ve kalıcı pil ameliyatlarından sonra uygun programlamalarını yaptık. Hastamızın ağrı yakınmalarının tamamen ortadan kalktığını gördüğümüzde kullanmakta olduğu ağrı kesici ilaçlarını azaltarak kestik" dedi.
"Sağlıklı bir şekilde ülkesine uğurladık"
İsviçreli hastasının tedavi süreci ile ilgili açıklama yapan Dr. Gürses, "Ağrıları tamamen ortadan kalkan hastamızı ağrısız sağlıklı bir yaşam dileklerimizle mutluluk içinde ülkesine yolcu ettik. Özellikle platinli bel-boyun ameliyatlarından sonra geçmeyen ağrıların tedavisinde en güçlü ve etkili tedavi omurilik pilleridir. Bu tedavi aynı zamanda Buerger ve Raynaud gibi tıkayıcı damar hastalıklarında, iskemik bacak ağrılarında, şeker hastalarının ağrı ve iyileşmeyen yaralarında olduğu gibi çaresiz sanılan pek çok ağrının tedavisinde başarıyla kliniğimizde uzun yıllardır uygulanmaktadır" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi
Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.
Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat
Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.
Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.