© Haber Acıpayam 2022

İşte Sağlık Bakanlığının ‘yenidoğan ambulansı

Sağlık Bakanlığı, vatandaşlara sağlık alanında daha iyi ve daha konforlu hizmetler verebilmek adına envanterini sürekli güncellemeye ve geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda envanterine kattığı ‘yenidoğan’ ambulanslar 2021 yılı itibariyle hizmet vermeye başladı.


Sağlık Bakanlığı, yenidoğan vakalarının daha hızlı ve güvenli taşınması amacıyla geliştirilen özel ‘yenidoğan’ ambulanslarını envanterine katmıştı. Bu kapsamda hizmetlerin daha verimli yürütülmesi amacıyla hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde, yenidoğan ambulanslarında görevlendirilecek sağlık profesyonelleri için yüz yüze eğitimlerle uygulamalı olarak gerçekleştirilen “Yenidoğan Transport Eğitimlerine” pandemi sürecinde de ara verilmemişti. Bu kapsamda Türkiye genelinde dağıtılan 50 ‘yenidoğan ambulansı’nda görev alacak olan 600 personele eğitim verildi. Personelin eğitimlerinin tamamlanmasının ardından 2021 yılı itibariyle ‘yenidoğan ambulansları’ kullanıma girdi. Ambulanslarda bebekler için kuvöz ve özel medikal malzemeler bulunuyor.



“Bebeklerin hayata tutunmasını sağlayan özellikli ambulanslarımız var”


Yenidoğan ambulansında görevini sürdüren Acil Tıp Teknisyeni Cemile Ünlü, “Birçok komplikasyondan kaynaklı olarak hayata tutunmaya çalışan küçük bebekleri, bir noktadan alıp sağlıklı bir şekilde başka bir merkeze taşımak için çalışan ekipleriz. Bunlar için özel ambulanslarımız var. Özellikle yetişkin ambulanslarından farklı ve bebeklerin hayata tutunmasını sağlayan özellikli ambulanslarımız var. Bu iş için gönül vermiş bir ekibimiz var ve büyük bir emekle çalışıyorlar. Diğer ambulanslardan farklı olarak, kuvözümüz var içerisinde, bütün cihazları ve aletleri yetişkinlere oranla daha hassas ayarlarla yapılmış aletlerle çalışırız” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi

Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.

Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat

Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.

Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı

Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.

Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.

Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.

Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.

TÜM HABERLER