© Haber Acıpayam 2022

İNCİLİ PINAR'A "YENİLİKÇİ" ÖDÜLÜ

Süs bitkisi üretimi ve peyzaj mimarlığı alanında Türkiye'nin en iyilerini belirleyen "Plant Ödülleri" sahibini buldu. İncilipınar Parkı, Ankara'da düzenlenen törende birçok yeşil alan projesini geride bırakarak "Tematik ve Yenilikçi Uygulamalar" kategorisinde birincilik ödülü aldı.

 
Süs bitkisi üretimi ve peyzaj mimarlığı alanında Türkiye'nin en iyilerini belirleyen "Plant Ödülleri" sahibini buldu. İncilipınar Parkı, Ankara'da düzenlenen törende birçok yeşil alan projesini geride bırakarak "Tematik ve Yenilikçi Uygulamalar" kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Yeşil alan projeleriyle Türkiye'ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, İncilipınar Parkı ile birincilik ödülü aldı. Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi’nin organize ettiği Plant Ödülleri Ankara'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 4 ana başlıkta 32 ödülün dağıtıldığı tören Ankara'daki JW Marriott Otel'de düzenlendi. Törene, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar ve Türkiye çapında yarışmaya katılan belediyeler ile çok sayıda davetli katıldı. Üretici, Uygulama, Proje ve Bakım olmak üzere 4 ana başlıkta düzenlenen yarışmaya Denizli Büyükşehir Belediyesi, İncilipınar Parkı ile Tematik ve Yenilikçi Uygulamalar kategorisinde katıldı. Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı, Prof. Dr. Hayran Çalem, Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, Ediz Hun, Yılmaz Aktaş ve  Selami Doğancı'nın da aralarında bulunduğu seçici kurul İncilipınar Parkı'nı kullanım amacı itibari ile bir tema içeren, insanlar için ilgi çekici; sürdürülebilirlik, çevreye duyarlı ve ekolojik hayatın devamlılığı esasına dayalı olması ile Tematik ve Yenilikçi Uygulamalar kategorisinde birinci seçti. 

"Gururlandık"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan adına törene katılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, ödülü Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek'ten aldı. Genel Sekreter Yardımcısı Özsoy, Tematik ve Yenilikçi Uygulamalar kategorisinde birinci olan İncilipınar Parkı ile Anakara'da büyük bir mutluluk ve gurur yaşadıklarını belirterek, Denizli'nin yeşil alan projeleriyle Türkiye'ye örnek olan bir kent olduğunu, bu unvanını yeni projeleriyle de sürdüreceğini kaydetti. 



İlginizi Çekebilir

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

TÜM HABERLER