Honaz Belediyesi kendi yetiştirdiği domatesleri halka ücretsiz dağıttı
ACIPAYAMDenizli'de Honaz Belediyesi kendi arazilerinde ata tohumlarından yetiştirdiği domatesleri hasat ederek, halka ücretsiz dağıttı.
Honaz Belediyesi Kapalı Pazaryeri Halkla İlişkiler Birimi önünde gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Bayrak, yerel üreticiler ve vatandaşlar katıldı. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek Belediyeye ait yaklaşık 10 bin metrekarelik arazide üretilen Ata Tohumu domatesleri Honaz halkı ile paylaştıklarını söyledi. Başkan Kepenek; “Pandemi sürecinde yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu ve yüzümüzü toprağa dönmemiz gerektiğini daha iyi anladık. Bugün sizlerle bu güzelliği paylaşmaktan çok mutluyuz, gururluyuz. Kendi arazimiz de tamamen kendi imkânlarımızla yüzde yüz yerli Ata Tohumundan ürettiğimiz domatesleri yerel üreticilerimize, halkımıza dağıttık. Bundan daha güzel bir mutluluk olabilir mi?” dedi.
300 kilogram domates dağıtıldı
Başkan Kepenek, Honaz Belediyesi olarak yerel üretime ve üreticiye desteklerine devam ettirdiklerini belirterek, “Bir tarım kenti olan ilimizde, Honazımızda çok özel çalışmalar oluyor. Biz de Honaz Belediyesi olarak Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz Yerel Tohum Merkezi birimi ile tarıma yönelik farkındalık oluşturan çalışmalarda bulunuyoruz. Gerek ilçemizdeki vatandaşlarımızdan, kırsal kesimdeki teyzelerimizden, abilerimizden sandıklarında, tülbentlerinde sakladıkları tohumlardan alarak, gerekse ülkemizin çeşitli illerinden, belediyelerden tohum takas şenlikleri aracılığıyla Ata Tohumlarını elde ederek mahsullerin genlerine göre fide yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz fidelerin büyük kısmını vatandaşlarımızla paylaştık. Üretim çalışmalarımız için seralar kurduk. Belediyeye ait 10 dönümlük arazimizde yerli domates, biber, patlıcan gibi ürünler yetiştirdik. Şuan o ürünlerimizden hasat ettiğimiz ilk bölüm olan yaklaşık 300 kilogram domatesleri halkımızla paylaştık. Üretim çeşitliliğimiz devam edecek. Yerel tohumu desteklemeye, üretenin, üreticinin yanın olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.