© Haber Acıpayam 2022

Genç Yetenekler Festivali kapılarını açıyor

Denizli’de 3 gün bilim, sanat ve teknoloji konuşulacak Denizli Büyükşehir Belediyesinin ilkini düzenlediği Genç Yetenekler Festivali 22 Aralık Cuma saat 11.00’de kapılarını açıyor. Üç gün boyunca Denizli’de bilim, sanat ve teknolojinin konuşulacağı, gençlerin bu alandaki projelerini sergileyeceği festivalin açılış konuğu Erbakan Malkoç olacak.

Denizli’de kendi imkanlarıyla çalışmalar yaparak ülkemize katkı sunmaya gayret eden gençleri desteklemek, gerçekleştirdikleri projeleri sergilemek ve tanıtmalarına imkan sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesince ilki düzenlenen ve 3 gün boyunca bilim, sanat ve teknolojinin konuşulacağı Genç Yetenekler Festivali başlıyor. Festival, 22 Aralık 2023 Cuma günü saat 11:00‘de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapılarını açacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Yetenekler Festivali’nde öğrenci ve gençlerin oluşturduğu 95 takım, bilim, sanat ve teknoloji alanındaki projelerini sergileyecek. Teknofest ödüllü takımların da yer alacağı festivalde; ünlü isimlerle söyleşiler, paneller, konserler, tiyatro gösterileri ve çalışma atölyeleri (workshop) düzenlenecek. Festivalin açılış konuğu otomobil sektöründe çığır açan yenilikleriyle dünyanın “Çılgın Türk” lakabı taktığıünlü isim Erbakan Malkoç olacak.

 

Başkan Zolan’dan davet

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,festivale tüm hemşehrilerini beklediğini ifade ederek, “Söyleşilerden, panele, konserlerden tiyatro gösterimlerine birçok program ve etkinliklerin yer alacağı festivalimize başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bekliyorum” dedi.TÜBİTAK ve Tekonokent’in yanında gençlere ufuk olacak yerel ve ulusal arenalarda kendini kanıtlamış birçok ünlü ismin yer alacağı festivalin dolu dolu geçeceğini kaydeden Başkan Zolan, “Şerhimizde 3 gün bilim, sanat ve teknoloji konuşulacak” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

TÜM HABERLER