© Haber Acıpayam 2022

Fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek için yürüdüler

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 6 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ile Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen yürüyüş büyük ilgi gördü.


Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Laleli Yürüyüş Parkında gerçekleştirilen etkinliğe Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, hizmet başkanları ve yardımcıları, Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, Manisa İli Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu üyesi kurum ve kuruluşların çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, sağlıklı yaşamın ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek amacıyla birlikte yürüyüş yaparak, sağlıklı bir yaşam tarzının yaygınlaştırılmasına destek verdi.


Etkinlik alanında kurulan stantlar da vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam ile ilgili bilgilendirici materyallerin dağıtıldığı stantlarda, katılımcılara yaşam tarzı değişiklikleri konusunda önerilerde bulunuldu.


Etkinlik bitiminde, Manisa Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde görevli Antrenör Nuray Begeççamlı’ya katkılarından dolayı, Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

On - Target Master Onkoloji toplantısı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, On-Target Master Onkoloji Toplantısı’nda “Raman ve FT-IR Spektroskopisi ile Küçük Hücreli Dışı Akciğer Kanserinde Non-İnvaziv Tanı: Yenilikçi Bir Moleküler Yaklaşım” konusunda yaptığı sunumla “Sözel Bildiri İkincilik” ödülü aldı.

Selendili vatandaşlar kan bağışına yoğun ilgi gösterdi

Uşak Kızılay Kan Merkezi tarafından Manisa’nın Selendi ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında 60 ünite kan toplandı.

Ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri lenfoma olabilir

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmet Anıl Berk, 40 yaşından sonra en çok görülen kanser türünün lenfoma olduğunu açıklayarak ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri olanların erken tanı için hekime başvurmasını istedi.

Prof. Dr. Kayhan: “KOAH tedavi edilebilir bir hastalıktır”

Prof. Dr. Servet Kayhan, “KOAH tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır” dedi.

Erzincan İl Sağlık Müdürü Tekin, Üzümlü Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu

Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Üzümlü Devlet Hastanesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Bursada vatandaşlar ‘Halk Sağlığı Haftası için yürüdü

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜM HABERLER