© Haber Acıpayam 2022

Domuz gribi ile soğuk algınlığını ayırt etmek tedaviyi hızlandırıyor

Denizli Özel Egekent Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, domuz gribi ile soğuk algınlığını ayıt etmenin tedaviyi hızlandıracağına işaret ederek; "Domuz gribi şüphesi olan kişilerin mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekir" dedi.

Özel Egekent Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, domuz gribi ile soğuk algınlığının belirtileri arasındaki farklara dikkat çekti. Uzm. Dr. Ahmet Bilge, "Domuz gribi genellikle ani başlangıçlı yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları gibi daha şiddetli semptomlarla seyreder. Soğuk algınlığında ise genellikle burun tıkanıklığı, hafif öksürük ve boğaz ağrısı gibi daha hafif belirtiler ön planda olduğu için hastalar genellikle daha az rahatsızlık hisseder" diye konuştu.

"Domuz gribi ciddi sonuçlar doğurabilir"
Domuz gribinin solunum yolu enfeksiyonu olarak daha ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Uzm. Dr. Ahmet Bilge, "Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde, yaşlılarda ve kronik hastalığı bulunanlarda komplikasyon riski daha yüksek olabiliyor. Soğuk algınlığı ise genellikle kendiliğinden geçiyor. Bununla birlikte, domuz gribi şüphesi olan kişilerin mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Aşılanma yayılmayı önlüyor"
Aşılamanın önemine de değinen Uzm. Dr. Ahmet Bilge, şu uyarılarda bulundu:
"Domuz gribine karşı aşı olmak, hastalığın yayılmasını önlemede etkili bir yoldur. Ayrıca, hijyen kurallarına uyulması ve kalabalık ortamlardan kaçınılması da enfeksiyon riskini azaltmada önem taşıyor. Bu nedenle, bireylerin sağlıklarını korumak için dikkatli olmaları gerekiyor"

İlginizi Çekebilir

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

Denizli’de bu gece zirai don bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için bu gece ve Perşembe sabah saatlerinde zirai don beklendiğini ifade ederek, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

TÜM HABERLER