Dolandırıcıların izini süren JASAT faili meçhul cinayeti aydınlattı
ACIPAYAM Denizli’de kendilerini kaymakamlık görevlisi olarak tanıtan şüpheliler, odun ve kömür yardımı bahanesi ile vatandaşları dolandırdı. JASAT timlerince yakalanan şüphelilerden alınan kan ve DNA örnekleri yıllar önce gerçekleşen faili meçhul olayları aydınlattı.
Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesinde tek başına yaşayan 75 yaşındaki Nurdane S.’nin evine içerisinde odun yüklü bir kamyonetle gelen 3 kişi, “Biz kaymakamlıktan geliyoruz. Size odun getirdik, yardım yapacağız” diyerek yaşlı kadının güvenini kazandı. İki kişi yaşlı kadın ile konuşarak oyaladığı sırada, üçüncü kişi ise eve girerek Nurdane S’nin birkaç gün önce bankadan çektiği 2 bin TL emekli maaşını çaldı. Amaçlarına ulaşan hırsızlar, odunu daha sonra getirip teslim etme bahanesiyle hızlıca bölgeden uzaklaştı. Durumu fark eden Nurdana S.’nin ihbarı üzerine harekete geçen JASAT timleri, 3 şüphelinin kimliklerini tespit etti. Olayı gerçekleştiren K.K. (19), S.K. (34), A.D.’nin (24) Uşak, Muğla ve Antalya illerinde de yardım bahanesiyle yaşlı vatandaşların evlerinden 35 bin TL nakit para çaldıkları tespit edildi. JASAT timlerince düzenlenen operasyonla yakalan 3 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Şüphelilerin kan ve DNA örnekleri yıllar önceki cinayeti aydınlattı
Olay sonrası K.K., S.K., A.D.’den alınan kan ve DNA örnekleri Ankara Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderilerek analiz edildi. Yapılan incelemelerin ardından Dolandırıcılık nedeniyle tutuklanan S.K.’nın DNA örnekleri 2 faili meçhul olayı aydınlattı. S.K.’nın 2014 yılında İzmir’de faili meçhul olan silahla yaralama olayında ve yine İzmir’de 2018 yılında meydana gelen faili meçhul cinayette kullanılan silah üzerindeki DNA ile eşleşti. JASAT timleri tarafından yakalanan dolandırıcının DNA örnekleri 7 yıl önceki faili meçhul olayı aydınlattı.
İlginizi Çekebilir
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.