© Haber Acıpayam 2022

Doğa ve çevre dostu Büyükşehir

Büyükşehirçevreci okulları ödüllendiriyor27 okul, 2.655 kg atık pil topladıToprağı zehirlenmekten kurtardılar Doğa ve çevreye olan duyarlılığın küçük yaşlarda zihinlere kazınması için farkındalık oluşturmayı sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, en fazla atık pil toplayan okulları ödüllendirmeye devam etti. Bir pilin 4 metreküp toprağı zehirlediği belirtilirken, öğrenciler örnek kampanya ile 2.655 kg atık pil toplayarak doğa ve çevrenin korunmasına katkı sağladı.

Sıfır atık ve geri dönüşüm konularında duyarlılığı arttırmak ve çevre bilincini erken yaşlarda aşılamak isteyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okulları ödüllendirmeyi bu yılda sürdürüyor.Denizli Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Atık Pil Toplama Kampanyası”nakent genelinde 27 okul katıldı. Kampanyaya katılan okulların topladığı toplam 2.655 kg atık pilDenizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince teslim alındı. Sıfır atık kapsamında düzenlenen yarışmada atık pil toplayarak çevre kirliliğinin önlenmesine en fazla katkıda bulunan okullar ödüllendirildi.

 

Doğa ve çevre için

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Kamile Akın ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ramazan Değirmenci dereceye giren okullara hediyelerini teslim etti, bir adet pilin yaklaşık 4 metreküp verimli toprağı kirlettiği, bu bilinçle kampanyaya katkı sağlayan tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti. Doğa ve çevreye olan duyarlılığın küçük yaşlarda zihinlere kazınması için farkındalık oluşturulmak istendiği belirtilirken, benzer projelerin sürdürüleceği ifade edildi. Yarışma kapsamında daha fazla atık pil toplayarak dereceye giren okullara spor setleri ödül olarak teslim edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir yandan israfın önüne geçilmesini sağlarken diğer yandan da çevre bilincini oluşturmak adına okullarda eğitim ve yarışmalar düzenleyerek gençlere daha temiz ve yaşanılabilir bir gelecek bırakmak adına benzer çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

TÜM HABERLER