Devlet teşvikleri Denizli'de tanıtıldı
ACIPAYAMCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca gençlere yönelik düzenlenen Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri, iki gün boyunca devam ettiği Denizli'de yoğun ilgi gördü.
Denizli’de Gazi Bulvarı üzerinde düzenlenen Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri, stant açarak tanıtım yapan yaklaşık 40 kurum ve kuruluş ile gençleri buluşturdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda organize edilen, Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı ofisleri, Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşlar ile çeşitli kurumların yer aldığı etkinliğe, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile aileler ilgi gösterdi. Ziyaretçiler, devlet teşviklerinin tanıtıldığı stantlarda kurumların burs, hibe, fon, kredi destekleri ve staj programlarıyla ilgili bilgi aldı.
“Uzman ekiplerle birlikte gençlerimizi bekliyoruz”
Stantları gezen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar, 17. Lokasyonun Denizli’de kurulduğunu belirtti. Başar, kentte gençlerle birlikte olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başer, “Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı tarafından organize edilen devlet teşvikleri tanıtım bildir organizasyonun 17. Lokasyondayız. Denizli gençlerimizle bir arada olmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Biz İletişim Başkanlığı olarak devletimizin gençlerimize yönelik imkan tanıdığı destek hibe fon burs-kredi gibi teşvik unsurlarını kendilerine yüz yüze anlatmak üzere buradayız. Bu sayede gençlerimizde kariyerlerini planlarken, geleceklerini kurgularken, devletimizin hangi imkanı ile neler yapabilecekleri hususunda bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Burada Gençlik Spor Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yatırım ofisinden Savunma Sanayi Başkanlığı’na devletimizin 40´a yakın kamu kurum ve kuruluşu uzman ekiplerle birlikte gençlerimizi bekliyoruz. Burası 17. lokasyonumuz. İnşallah Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinden sonra durmayacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin farklı şehirlerinde de bu organizasyonu devam ettireceğiz” diye konuştu.
"Geniş çerçeveli bir güzel bir etkinlik olmuş”
Fuarı çok beğenenler arasında yer alan Ahmet Ayaz Çakır, “12. sınıf öğrencisiyim. Okulumuzda yaptığımız bir bomba imha robotu üzerinde 5 watt´lık yakıcı lazer var. Lazerle bombayı ısıtıp imha ediyor. Yanında bulunan kamera ile yaklaşık 1 kilometre mesafede etrafı izleyebiliyoruz. Uzaktan kontrollü de kumandasıyla sağlıyoruz” derken, Mahmet Güneş ise“Biz buraya bir tanıtım için gelmiştik ve TOBB’u ziyarete gelmiştik. Arabayı beğendik ve geniş çerçeveli bir güzel bir etkinlik olmuş” dedi.
“Burası gayet kaliteli ve gençlerin dikkatini çekecek bir yer”
Arkadaşlarıyla birlikte tanıtım günleri fuarına katılan Derya Genceşmek de “Burası gayet kaliteli ve gençlerin dikkatini çekecek bir yer. Gerçekten burada hani ilgi çekici çok şey var. Yani Buraya geldiğinizde sıkılmaz sınız gayet keyifle gezersiniz öyle güzel şeyler keşfettik açıkçası yeni bilgiler kattık kendinize gayet beğendim. Burayı hazırlayan ve burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.